Diğer Sporlar

VİDEO | Kastamonu'da Fetih Kupası heyecanı

07 Nisan 2018 Cumartesi 23:59 - Son Güncelleme 07 Nisan 2018 Cumartesi 21:40

6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge elemeleri yapıldı. Etkinlikte konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Geleneksel sporlar vesilesiyle başarmak istediğimiz şey, değerlerimizin yeniden ihyasıdır" dedi.

"2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu"nda önemli bir organizasyonun heyecanı yaşandı. 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu bölge elemeleri gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kastamonu Belediyesi ve Okçular Vakfı iş birliğinde düzenlenen elemeler, Uzunyazı Havaalanı mevkisinde yapıldı.

"Fetih Kupası dünyadaki en önemli referans geleneksel okçuluk turnuvası haline geldi"

Okçuluk bölge elemelerine Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Erdoğan, etkinlikte yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"235 sporcumuz bugün 29 Mayıs’ta Ok Meydanı’nda yarışabilmek için bugün burada mücadele ediyorlar. Hamdolsun bugün Fetih Kupası dünyadaki en önemli referans geleneksel okçuluk turnuvası haline geldi. Zaten geleneksel okçuluk ile olimpik okçuluğun ve makaralı yay müsabakalarının yan yana yarıştığı dünyanın en büyük organizasyonu olarak yerini almış durumda. Bütün bu geleneksel sporlarımız ve bununla başarmak istediğimiz şey bütün değerlerimizin yeniden ihyasıdır. Dünyanın bütün renkleri güzeldir ve değerlidir. İnşallah biz Türkiye’den başlattığımız çalışmalarımızı dünyanın çeşitli yerlerine yaymak sureti ile bu mesajı daha büyük topluluklara ulaştırmaya gayret göstereceğiz.”

Çeşitli oyun ve gösterilerin yapıldığı yarışmalara 8 ilden 20 kulüp ve 235 sporcu katıldı.

Dereceye giren sporcular 27-29 Mayıs'ta İstanbul Okçular Vakfı'nda düzenlenecek 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu final yarışlarına katılacak.

Büyük erkeklerde İbrahim Aydın, Selçuk Şener, Mustafa Yılmaz, Rıfat Demirci, Ömer Faruk Şengül, Cengiz Günday, Abdullah Özdarendeli, Fatih Kürşad Gündüz, Abdullah Özbaş, Oğuzhan Kaval ve Ali Osman Özkurt elemeleri geçmeye hak kazandı.

Büyük kadınlarda Güzün Bengü Tekçe, Özlem Uçan, Semiha Sema Yılmaz, Esra Karagüzel ve Leyla Aydoğan, genç erkeklerde Emin Ataalp, Ali Süleyman Daş, genç kadınlarda Zehra İdrisoğlu ve Medine Öztürk, minik erkeklerde Yusuf Talha Arık, minik kızlarda Betül Uysal ve Zeynep Ak, karma miniklerde ise Efe Oflaz finallere katılma hakkı elde etti.

Organizasyon Esat Kabaklı ve Arslanbek Sultanbekov'un konserleriyle son buldu.

Sıradaki Haber
Bjoerndalen emekli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz