Diğer Sporlar

Ardeşen Gençlik Avrupa'da başarı peşinde

09 Kasım 2017 Perşembe 16:35 - Son Güncelleme 09 Kasım 2017 Perşembe 16:40

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Challenge Kupası 3. tur ilk maçında 11 Kasım Cumartesi günü sahasında İsviçre temsilcisi DHB Rotweiss Thun'u ağırlayacak Ardeşen Gençlik'in kulüp basın sözcüsü Ömer Faruk Zenginal, Avrupa kupalarında verdikleri başarı sözünü yerine getirmek istediklerini söyledi.

Zenginal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rakiplerinin son derece güçlü bir ekip olduğunu belirterek, ilk maçın Ardeşen'de olmasının kendilerine avantaj sağlamadığını ifade etti.

Hentbolda ilk maçta alınacak 8-10 sayılık farkın önemine vurgu yapan Zenginal, Avrupa'da elde ettikleri tecrübeyi değerlendirerek istedikleri farkı yakalamaya çalışacaklarını dile getirdi.

Zenginal, Avrupa'da başarılı olmak istediklerine işaret ederek, "Rakibi kesinlikle küçümseyemeyiz. Thun, çok güçlü ve tecrübeli bir ekip. Rakibin gücüne bakmadan, mücadele ederek istediğimiz farkla maçı kazanmayı hedefliyoruz. Avrupa'da başarılı olmak çok önemli." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiklerinde Avrupa'da başarı sözü verdiklerini anımsatan Zenginal, "Son dönemde Türkiye'de önemli kupaları müzemize taşıdık. Şimdi Avrupa'da kendimizi ispatlama zamanı. Avrupa kupalarında verdiğimiz başarı sözünü yerine getirmek istiyoruz. Zor olduğunu biliyoruz ama zorlukları aşarak finale kadar yürümek için tüm gücümüzü harcayacağız." ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Zenginal, taraftarların kendilerine verdiği desteği İsviçre temsilcisi karşısında da sürdürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Ardeşen Gençlik'in, DHB Rotweiss Thun'u Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'nda konuk edeceği ve saat 18.00'de başlayacak mücadeleyi Kosova'dan Ilir Bytyqi ve Syart Kasapi hakem ikilisi yönetecek.

Sıradaki Haber
Hentbolda 3 Türk takımı Avrupa sınavında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz