Diğer Sporlar

Hentbol milli takımlarında kan değişikliği

23 Mart 2018 Cuma 11:22 - Son Güncelleme 23 Mart 2018 Cuma 11:23

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, A, genç ve yıldız milli takımlarında başarıyı yakalamak adına teknik kadroda değişikliğe gittiklerini söyledi.

Başkan Eyuboğlu, A Milli Takım Başantrenörü Serdar Eler'in yerine Muratpaşa Belediyespor Başantrenörü Birol Ünsal'ı getirdiklerini ifade etti.

Genç ve yıldız milli takımlarında da değişiklik yaptıklarını anlatan Eyuboğlu, milli takımlarda özellikle Serdar Eler'in görevden alınmasının ses getirdiğini anlatan başkan Eyuboğlu, "A Milli Takım Başantrenörü Serdar Eler ile görüşerek uyumlu bir şekilde çalışamayacağımızı düşündüğümüz için yollarımızı ayrıldık. Serdar Eler her zaman bir hocamız ve kardeşimiz. Ondan bir talep gelmedi. Karşılıklı nezaket hudutlarında ayrıldık." diye konuştu.

Gençler ve yıldızlarda da milli takımda değişikliğe gittiklerini aktaran Eyuboğlu, şöyle devam etti:

"Yusuf Ali Kurt ve Murat Bilge çok başarılı çalışmalar yapıyor. Erkek Genç Milli Takımı'nın başına Murat Bilge'yi, Erkek Yıldız Milli Takımı'nın başına da Yusuf Ali Kurt'u getirdik. Bunların ikisi hep final oynuyorlar. Yıldızlarda ayrıca Serkan İnci'ye görev verdik. Üsküdar Belediyespor'daki başarısı ortada."

- Fenerbahçe ve Galatasaray beklentisi

Bilal Eyuboğlu, hentbolun her zaman gündeminde bulunan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın camia içine çekilmesi konusuna ilişkin, "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hentbol camiası içinde yer alması yönünde bu dönemde hiçbir şekilde görüşme yapılmadı." dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin konumlarının ortada olduğunu dile getiren Eyuboğlu, "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumu ortada. Olmayacak bir şey için insanları rahatsız etmeye gerek yok. Fenerbahçe'de seçim var. Aziz Bey devam eder, etmez. Aziz Bey tekrar seçilir veya Ali Bey (Koç) göreve gelirse tekrar rahatsız ederiz. Galatasaray ile ilgili zaten ekonomik durumları ortada. Kendileriyle doğrudan görüşmüyorum ama yönetim kurulu üyeleriyle konuşmalarımda şu anda olmayacak bir durum olduğu için bir girişim yapmadım." değerlendirmesinde bulundu.

- Kulüplerdeki başarılar

Eyuboğlu, milli takımlarda yakalayamadıkları başarıyı son dönemde kulüp bazında elde ettiklerini hatırlattı.

Bu başarıda maddi olarak kulüplere destek olamadıklarını da vurgulayan Bilal Eyuboğlu, "Federasyonun belirli bir bütçesi var. Geniş bir bütçemiz yok. Ben göreve geldiğimden bu yana Muratpaşa Belediyespor iki, Kastamonu Belediyespor da bir kez final oynadı. Aslında tarihimizde olmamış bir şekilde kulüpler bazında başarıyı yakaladık." yorumunu yaptı.

Erkeklerde Beşiktaş Mogaz'ın Şampiyonlar Ligi'nde inanılmaz maçlar oynadığına dikkati çeken Eyuboğlu, "Hentbola kulüpler bazında baktığınızda başarısızlık gözükmüyor. Bizim getirdiğimiz kriterlerle kulüpler bu başarıları yakaladı. Özellikle yabancılarla ilgili getirilen kriterler etkili oldu diyebilirim. Federasyon olarak mali bir desteğimiz mümkün değil. Yeni bütçede istediğimiz rakamlar verilirse, kulüplere destek olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Eskiden altyapılara büyük bir destek verildiğini anlatan Eyuboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altyapı hocaları iyi çalışıyorlardı. Şimdi ise çalışmıyorlar. Hazıra kondular. Altyapı hocaları üst takımlara çıktılar. Birol hoca eskiden birçok genç yetiştiriyordu. Geçen sene gençler liginin puanıyla Türkiye şampiyonu belli oldu. Yenimahalle Belediyespor gibi bir takımın genç takımı yoktu. Olur mu böyle bir şey? Ben federasyon olarak ne yapacağım? Milli takım sporcu yetiştirme yeri değil. Hazır olan sporcular buraya gelir. Sıkıntımız bu."

- 2020 Tokyo Olimpiyatları

THF Başkanı Bilal Eyuboğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmek için altyapıya önem verdiklerini belirtti.

"2020 hedefimiz var." diyen Eyuboğlu, şunları kaydetti:

"Oraya bir takım hazırlamak ve bunu da altyapıyla yapmak istiyoruz. Hedefimiz tabii ki olimpiyatlara gitmek. Bunlar 14-15 yaşında çocuklar. 5-6 sene sonra 20'li yaşlarda olacaklar. Altyapı çalışmalarına son sürat bakıyoruz. Seneye kulüplerde daha fazla başarı elde edilecek."

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) ile yapılan altyapı çalışmasının sürdüğünü de ifade eden Eyuboğlu, "Okul döneminde bazı şeyleri yapamıyorsunuz. Çocuk 'okul' diyor, başka bir şey demiyor. Böylece kilitleniyorsunuz. Bu tüm branşların sorunu." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Türkiye, Litvanya deplasmanında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz