Diğer Sporlar

Dünya Hokey Ligi 1. Raund'u Antalya'da

09 Ekim 2015 Cuma 13:33 - Son Güncelleme 09 Ekim 2015 Cuma 13:39

Federasyonu Başkanı Hürdoğan: Ümit ediyorum ki 2. raunda çıkarız.

Dünya Hokey Ligi 1. Raund'u Antalya'da yapılacak.

Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan, Ankara Bera Otel'de düzenlediği tanışma ve bilgilendirme toplantısında, Dünya Ligi'nin 1. raundunun Antalya'ya verildiğini açıkladı.

Kıvanç Hürdoğan, yaptığı konuşmada, hokeyde alınan yol ve sporcu sayısındaki artış nedeniyle Türkiye'nin önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladığını söyledi. Hürdoğan, kızlar ve erkekler kategorisindeki "18 Yaş Altı Championship 3" turnuvalarının 18-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türkiye'de düzenleneceğini hatırlattı.

Dünya Hokey Federasyonu (FIH) ile yaptığı görüşmeler sonucunda önemli bir organizasyonu daha Türkiye'ye kazandırmayı başardıklarını dile getiren Hürdoğan, erkekler kategorisinde olimpiyat elemelerinin ilk ayağı olan Dünya Ligi 1. Raund karşılaşmalarının da 6-11 Eylül 2016 tarihlerinde Antalya'da yapılacağını ifade etti.

Alınan güzel haberlerin Türkiye'de hokeyin geldiği noktayı gösterdiğini belirten Hürdoğan, "Olimpiyat düzenleme hedefinde olan ülkemiz için bu tarz şampiyonalara ev sahipliği yapmak hedeflerimiz doğrultusunda gücümüze güç katıyor. Bu çifte sevinci yaşamamızda emek veren, özveride bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dünya Ligi 1. Raund müsabakalarında mücadele edecek sporculara başarılar dileyen Kıvanç Hürdoğan, "Ümit ediyorum ki bu sevinçlerimize yenilerini ekleyerek, 2016 Erkekler Dünya Ligi 1. Raund müsabakalarından başarıyla Dünya Ligi'nde 2. raunda çıkar ve olimpiyat hedefimize bir adım daha yaklaşırız" diye konuştu.

Hürdoğan, kasım ayında salon hokeyinde deplasmanlı ligin başlayacağını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Hedefleri "buz"da tarih yazmak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz