Diğer Sporlar

EYOF için teknoloji altyapısı hazır

02 Şubat 2017 Perşembe 17:38 - Son Güncelleme 02 Şubat 2017 Perşembe 17:40

Erzurum'un ev sahipliği yapacağı EYOF için organizasyonun teknolojik altyapısının hazır olduğu belirtildi.

Erzurum'da düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin (EYOF 2017) Bilgi Teknolojileri Direktörü Abdullah Köse, organizasyonun teknolojik altyapısının da hazır olduğunu belirterek, müsabaka sonuçlarının yarım saniye gibi kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

Abdullah Köse, yaptığı yazılı açıklamada, kentte gerçekleştirilecek EYOF 2017'de Avrupa'nın birçok ülkesinden gelecek 14-18 yaş aralığında sporcuların, 11-18 Şubat tarihlerinde 9 farklı branşta mücadele edeceğini kaydetti.

Organizasyon için 300 kişiden fazla bir ekiple yaklaşık 5 aydır yoğun çalışma yaptıklarını belirten Köse, sistem ve ağ altyapısını hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 5 bin katılımcının Erzurum'a geleceğine dikkati çeken Köse, sistem ağ ve altyapısı, medya, akreditasyon ve yayın altyapısıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları aktardı:

"Üstün teknolojiyle katılımcılara yerinde ve zamanında destek vermek amacıyla gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Günümüz teknolojisinin vermiş olduğu bütün imkanları, devletimizin desteğiyle EYOF 2017'ye katılacak bütün sporcuların, katılımcıların hizmetine sunmayı planlıyoruz. 10 tesiste bütün internet altyapımız ve donanımlarımız hazır."

Köse, organizasyon süresince müsabaka sonuçlarını yarım saniyeden daha az sürede kamuoyuna ulaştıracaklarına vurgu yaparak, "Oyunların süresince web portalı, mobil uygulama, oyun bilgilendirme sistemleri, saha içi yerinde sonuç sistemlerinin oluşturulması, bunların web sitesine aktarılıp anlık olarak web sitesinde yayınlanması ve sonuçların tesislerde yer alacak bilgilendirme ekranlarında katılımcılarımızın, medya mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın kullanımına sunmuş olacağız. Sonuçları yarım saniyenin altında vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İlk akreditasyon "Karbeyaz"a

Organizasyon süresince yaklaşık 12-13 bin akreditasyon kartı basmayı hedeflediklerini anlatan Abdullah Köse, ilk kartı da EYOF 2017'nin resmi maskotu "Karbeyaz"ın aldığını bildirdi.

Erzurum'da görev yapacak basın mensuplarının şehirden memnun ve mutlu ayrılmaları noktasında tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Medya mensuplarına bütün tesislerde basın ofisi hazırladık. Onların rahat etmeleri için elimizden gelen tüm çalışmaları tamamladık. Burada tabii ki teknolojiyi de etkin kullanmaları adına internet hızı çok çok önemli. İnternet hızında çok yüksek kapasiteleri hedefliyoruz ve sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Zaten testlerimizi yaptık, herhangi bir sorunla da karşılaşmadık. Oyunlar zamanında da medya mensuplarını memnun ve mutlu bir şekilde uğurlamış oluruz."

Köse, organizasyonun yayın altyapısının da hazır olduğunu, açılış seremonisi, madalya törenleri ve müsabakaların televizyon kanalları dışında organizasyonun internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da yayınlanacağını aktardı.

Etiketler : ErzurumEYOF
Sıradaki Haber
Salon Hokeyi Süper Ligi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz