Diğer Sporlar

Milli sporcuya madalya şoku

25 Kasım 2015 Çarşamba 13:08 - Son Güncelleme 25 Kasım 2015 Çarşamba 12:25

İkinci oldu, yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle üçüncülüğe düşürüldü.

Milli sporcu Mehmet Şerif Armutçu, Dünya Vücut Geliştirme ve Klasik Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda elde ettiği gümüş madalyanın ardından, yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle derecesinin üçüncülüğe düşürülmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Mehmet Şerif, İspanya'nın Benidorm kentinde 5-9 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonanın madalya töreninde yaşananları anlattı.

Milli sporcu, Türk Milli Takımı'nın 27 sporcuyla katıldığı organizasyonda, önce ikinci olduğunun açıklandığını, daha sonra üçüncülüğe düşürüldüğünü belirtti.

Federasyon başkan yardımcısı ve kafile başkanının itirazlarına rağmen derecesinin değiştirildiğini kaydeden Mehmet Şerif, "Orada dünya üçüncüsü olarak Slovakya temsilcisi çağrıldığında, 'Şükürler olsun' diyerek elimi yüzüme götürdüm. Sonra ikinci olarak çağrıldım. Boynuma madalyam takıldı. Kupamı aldım. Kısa zaman sonra hiçbir gerekçe öne sürülmeden üçüncülüğe düşürüldüm" diye konuştu.

Milli sporcu, boynuna takılan ikincilik madalyası ile kupanın geri alınmasının, zoruna gittiğini dile getirdi.

"Doping testi yapılmadı"

Organizasyonda doping testi yapılmadığını belirten Mehmet Şerif, "Orada biraz doping maddelerine göz yumuluyor. Açıkçası ilaçlı insanlarla yarıştık. İkincilikten sonra duygulandım ama neticede üçüncü oldum. Sonuçta bu da güzel bir başarı. Orada ben de dahil doping testine girmedik" ifadelerini kullandı.

2002 Balkan Şampiyonası'nda ikinci olduğunu hatırlatan Armutçu, "Bu yarışmalara hazırlanırken desteklerini esirgemeyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere, doktor arkadaşlarıma ve antrenörüm Yakup Cin Bey'e teşekkür ederim" dedi.

"Yanlışlık olduğunu belirttiler"

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Mehmet Şerif Armutçu'nun, ikincilikten üçüncülüğe düşürülmesine şaşırdıklarını dile getirdi.

Organizasyonda görevli olmadığını ve kafilede yer almadığını belirten Kurt, "Yanlışlık olduğunu belirterek sporcuyu ikincilikten alıp üçüncülüğe düşürüyorsunuz, bu kabul edilemez. Bu konu bizi rahatsız etti. Yapılan değerledirmenin objektifliği konusunda endişelerimiz oldu çünkü müsabaka puanları hesaplanarak o sahne hazırlanıyor. Sonradan nasıl böyle bir değişiklik oldu bilemiyoruz" şeklinde konuştu.

Hakem kurulu yetkililerinin, milli sporcunun derecesinin düşürülmesinin, Türkiye'ye karşı bir hareket olduğu iddiasına inanmak istemediklerini vurgulayan Kurt, şu ifadeleri kullandı:

"Kişinin ismi yanlış anons edilebilir, ülkesi de yanlış anons edilebilir. Bunlar olabilecek şeyler ama sporcumuzu çağırıyorsun, ikinci olarak ismini anons ettiriyorsun, numarasını ve ülkesini söylüyorsun. Daha sonra 'Yanlışlık oldu' diyerek ikincilikten alıp üçüncülüğe düşürüyorsun, bu kabul edilemez."

"Uluslararası yarışmalarda yanlışlık mümkün değil"

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Gaziantep Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Yakup Cin, uluslararası yarışmalarda bu tip yanlışlıkların yapılamayacağını dile getirdi.

Şampiyonayla ilgili görüntüleri daha sonra videodan izlediğini anlatan Cin, milli sporcunun başarısıyla gurur duyduğunu kaydederek, "Sporcumuz Armutçu'nun dünya üçüncüsü olması bizi o kadar üzdü ki... İlk başta üçüncü olsaydı belki bu kadar üzülmeyecektik. Dünya ikincisi olup, madalya takdim edilip, ismiyle anons edildikten sonra üçüncülüğe düşürülmesi bizi üzdü ama üçüncü olması da bizim için gurur kaynağıdır" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Beşiktaş Mogaz Avrupa sınavında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz