Diğer Sporlar

Nur Tatar, Sancaktepe Belediyespor'da

22 Kasım 2017 Çarşamba 17:10 - Son Güncelleme 22 Kasım 2017 Çarşamba 17:24

 Milli tekvandocu Nur Tatar Askari, Sancaktepe Belediyespor'la 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Sancaktepe Belediyespor'a transfer olan milli tekvandocu Nur Tatar Askari için imza töreni düzenlendi.

Sancaktepe Belediyesinde gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Erdem, çok önemli bir sporcuyu transfer ettiklerini ifade etti.

Belediye olarak Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceklerini aktaran Erdem, şunları söyledi:

"Tekvandoda dünya şampiyonu olan milli sporcumuz Nur Tatar Askari, bugünden itibaren Sancaktepe Belediyespor'un sporcusu oldu. Öncelikle Türk sporuna, Sancaktepe Belediyespor'a ve Nur Tatar Hanım'a hayırlı olsun. Belediye olarak hizmet vermeye başladığımız anda hayallerimiz vardı; eğitimde, sporda, kütürde ve sanatta merkez ilçelerden birisi olacağız, demiştik. Sporda çok iddialıydık, sporun merkezi Sancaktepe olacak, demiştik. 19 bin 950 sporcuyla, Türkiye'de lisanslı sporcu sayısında İstanbul Büyükşehir Belediyesinden sonra ikinci sırada yer alıyoruz. 74 sporcu hocamız var ve bu hocalarla 20 bine yakın lisanslı sporcuya hizmet veriyoruz. Futbolda, güreşte, basketbolda, voleybolda ve diğer olimpik spor dallarında ülkemizin madalya ihtiyacını karşılayacak çalışmalar başlattık. Bugün de tekvandoda ülkemize en güzel şekilde hizmet veren Nur Tatar'ı transfer etmiş olduk. Allah sayılarını arttırsın. Bundan sonra olimpik sporcu sayısını arttıracağız."

Sporcu laboratuvarı kuracaklarını ve madalya kazanacak sporcular yetiştireceklerini aktaran Erdem, "Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızla da konuştuk. 25 gün sonra cihazlarımız yerleştirilecek. Çocuklarımızın tüm bedensel, fiziki ve biyolojik değerleri ölçülecek, bu gençleri hangi alanda başarılı olabilirlerse o sporlara yönlendireceğiz. Olimpiyat madalyalarının sayısını arttırmak için bilimsel bir metotla bu çalışmaları gerçekleştirip Sancaktepe Belediyesi olarak çok önemli milli oyuncular yetiştireceğimizi düşünüyorum. İnşallah sporcularımız olimpiyatlarda şampiyon olacak." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Nur Tatar Askari ise yaptığı konuşmada, "Amatör branşlarda büyümemizi sağlayacak böyle güzel insanlarla çalışmak çok önemli. Çünkü Türkiye’ye olimpiyat, dünya madalyası getirmek çok zor. Olimpiyatlar 4 yılda, dünya şampiyonası 2 yılda bir yapılıyor. Bu madalyalara ulaşmak bizim için gerçekten çok zor. Amatör branşlara destek verdikleri için burayı seçtim." değerlendirmesinde bulundu.

Eşi Mehran Askari'yle Türkiye'ye altın madalya kazandırmak istediklerini ifade eden milli tekvandocu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sancaktepe Belediyespor'a eşimle birlikte transfer olduk. İnşallah iki altın madalya kazanırız. Birlikte çalışıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza herkes canı gönülden inanabilir. İnşallah olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyalar kazanırız. Biz buna inanıyoruz."

Sıradaki Haber
4 sporcuya ömür boyu men cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz