Diğer Sporlar

Osmanlı adına olimpiyatta altın madalya

25 Ocak 2015 Pazar 22:04 - Son Güncelleme 26 Ocak 2015 Pazartesi 09:41

Ara olimpiyatlarda altın madalya kazanan Kurtuluş Spor’un yöneticileri TRT’de...

OSMANLI ADINA OLİMPİYATTA ALTIN MADALYA KAZANAN KULÜP: KURTULUŞ

Osmanlı Devleti adına 1906 Atina Ara Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Kurtuluş Spor’un yöneticileri TRT’ye özel açıklamalarda bulundular. “Tatavla İraklis” adıyla 1896 yılında kurulan kulüp, “Türkiye’nin en eski spor kulübü” unvanı ile birlikte olimpiyat rekorunu da elinde tutuyor.
TRT Kent Radyo İstanbul’da yayımlanan Spor Kulübü programında Eray Ergün’ün sorularını yanıtlayan Kurtuluş Spor Kulübü Başkanı Dino Belalidis ile Başkan Yardımcısı Yani Vasiliadis, kulübün tarihi başarıları ile bugünkü hizmetleri hakkında bilgi verdiler.

OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA

Kurtuluş Spor Kulübü’nün 1896 yılında “Tatavla İraklis” adıyla kurulduğunu ve Türkiye’nin en eski spor kulübü olduğunu belirten Kulüp Başkanı Dino Belalidis, kulübün kurulduğu günden bu yana atletizme ve birçok spor branşına önem verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“1906 Atina Ara Olimpiyatları"nda Osmanlı Devleti adına iki altın madalya kazanan bir kulübüz. Kulüp sporcularından Yorgo Alibrantis, 10 metre ip tırmanma dalında 11.4 saniyelik derece ile altın madalya kazanmıştır. Bu spor dalı günümüzde olimpiyat oyunlarından çıkarıldığı için rekor hala kendisindedir. Yani bugün bir Türk Kulübü, olimpiyat rekorunu hala elinde bulundurmaktadır. Niko Alibrantis ise kardeşi Yorgo Alibrantis’in ikinci olduğu pentatlon dalında 90 puanla birinci olmuş ve altın madalya kazanmıştır”

KURTULUŞ’TAN MİLLİ TAKIMA

Birçok sporcunun milli takımlarda forma giydiğini de kaydeden Belalidis, “Kulübün en unutulmaz isimlerinden birisi de Türkiye ve Almanya’da basketbolun ilerlemesi için önemli çalışmalar yapan Yakovos Bilek’tir. Milli Türk Hakemi olan Bilek, Kulübümüzde antrenörlük yapmış, Türk Milli Takımı’nda da forma giymiştir.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN TAKIMI

Son dönemlerde basketbol ve voleybola ağırlık verdiklerini de ifade eden Belalidis, İTÜ de basketbol antrenörlüğü de yapan Salih Koral’ın koçluğunda A, Genç, Yıldız, Küçük ve Minik takımlar kategorilerinde önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Kulüplerine başvuran her öğrencinin hiçbir ayrım yapılmadan alt yapıya alındığını ve hocalar tarafından seçildiğini de vurgulayan Belalidis, “1896 yılından beri disiplini, kültürü, sportmenliği ve amatör ruhu hiçbir zaman kaybetmedik. Tüm sporcularımıza da bu ruhu aşılıyoruz. Gönüllülük esasıyla, kendi imkanlarımızla Kulübümüz sportif faaliyetlerine devam ediyor. Antrenmanlarımızı farklı seanslarda, öğrencilerin okul saatlerine de uyacak şekilde ayarlıyoruz.” ifadelerini kulandı.

KULÜP BİNASI MÜZE GİBİ

Tüm yönetim kuruluyla birlikte 119 yıllık bir kulübü idare etmenin onurunu yaşadıklarını da kaydeden Belalidis, “Birçok madalyamız ve kupamız var. Bunları Kulüp binamızda sergiliyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz gelip Kulübümüzü, spor salonumuzu gezebilirler. 1896 yılındaki aynı ruh ve heyecanla gençlerimizi Türk sporuna kazandırmak için çalışıyoruz. Bu noktada bize destek olan herkese, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, öğrencilerimize, velilerimize ve sizlere çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Eray Ergün’ün üstlendiği “Spor Kulübü” programı her cumartesi ve pazar 17.00-19.00 saatleri arasında TRT Kent Radyo İstanbul kanalında yayımlanıyor. 106.6 frekansından İstanbul il sınırlarına yayın yapan TRT Kent Radyo İstanbul, www.trt.net.tr üzerinden de dinlenebiliyor.


 

Etiketler : Kurtuluş
Sıradaki Haber
Rio 2016'nın bilet başvuruları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz