Diğer Sporlar

Putin: "Bu skandal politik gayelerle ortaya çıktı"

14 Aralık 2017 Perşembe 19:46 - Son Güncelleme 14 Aralık 2017 Perşembe 23:11

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus atletlerin 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men edilmesine ilişkin olarak, "Bu skandalın politik gayelerle ortaya çıktığını düşünüyorum" dedi. Rusya Anti-Doping Laboratuvarı eski direktörü Grigory Rodchenkov'un Amerika Birleşik Devletleri özel servislerinin kontrolü altında çalıştığını iddia eden Putin, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doping yaptığı iddia edilen Rus sporculara ceza verilmesine tepkisini sürdürdü.

Putin, "Bu skandalın politik gayelerle ortaya çıktığını düşünüyorum. Ancak bizim de kabahatimiz bulunuyor, bunun gerçekleşmesi için bahaneler verdik" şeklinde konuştu. 

Başka ülkelerde de doping kullanan atletler bulunduğunu belirten Putin, sadece Rusya'nın böyle bir cezaya maruz kaldığını savundu.

Putin'den şok iddia

Putin, Rus sporcuların aldığı doping cezalarıyla ilgili şok bir iddia da ortaya attı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Anti-Doping Laboratuvarı eski direktörü Grigory Rodchenkov'un Amerika Birleşik Devletleri özel servislerinin kontrolü altında çalıştığını iddia etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne tepki gösteren Putin, komiteyi Rusya’daki başkanlık seçimi öncesinde Rus sporculara kasten ceza vermekle suçladı.

Putin, hem uluslararası anti-doping kuruluşu olan WADA'nın, hem de Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Rus sporculara ceza vermesi yönünde baskı altına alınmaya çalışıldığı iddiasında da bulundu.

Rusya Anti-Doping Laboratuvarı eski direktörü Grigory Rodchenkov, Rusya'nın 2005 yılından 2015 yılına kadar binlerce Rus sporcunun yasaklanmış performans arttırıcı madde kullanmasına yardım ettiğini söylemişti.

 "Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya her şeyimizle hazırız"

Rusya’da düzenlenecek FIFA 2018 Dünya Kupası hazırlıkları hakkında da açıklamalarda bulunan Vladimir Putin, "Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya her şeyimizle hazırız" dedi. 

Putin, 8 grupta 32 takımın yarışacağı 2018 Dünya Kupası'nın standartlara uygun bir şekilde yapılacağını belirtti. 

Rusya Devlet Başkanı, bu tür organizasyonları düzenleyecek tecrübeye fazlasıyla sahip olduklarının altını çizdi. 

Sıradaki Haber
Rusya'dan IOC'nin kararına tepki
Yükleniyor lütfen bekleyiniz