Diğer Sporlar

Türk sporunda olimpik iş birliği

30 Ocak 2015 Cuma 12:05 - Son Güncelleme 30 Ocak 2015 Cuma 12:12

TMOK ile TMP Komitesi, iş birliği anlaşması imzaladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile TMPK Başkanı Yavuz Kocaömer, Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen törende, olimpik ve paralimpik spor faaliyetlerinde koordinasyon ve iş birliği esaslarını kapsayan anlaşmayı imzaladı.

İki komitenin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik de imza törenini salonda izleyip, başkanlar Erdener ve Kocaömer'i tebrik etti.

İş birliğinin Türk sporunda güçlü bir sinerji yaratacağına inandığını belirten Erdener, bu birlikteliğin yeni bir planlamayla geleceğe koşar adımlarla yol almalarını sağlayacağını kaydetti.

TMOK için gösterdiği çabayı en az paralimpik sporcular ve paralimpik komitesinin gelişimine katkıda bulunmak adına da göstermek zorunda olduğunu kaydeden Erdener, "Uluslararası sporun kuralları da zaten bunun böyle olmasını zorunlu kılıyor. Bu iş birliğini ve sinerjiyi yaratmamız Türk sporunun geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu adım nedeniyle sayın başkana teşekkür ediyorum. Sonuçlarını yakın gelecekte hep birlikte görüp yaşayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Temel amaçlarının sporcuların önünü açmak olduğunu kaydeden Erdener, TMOK olarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin sağladığı bazı olanakları sporcuların gelişimi açısından kullanma imkanları olduğunu, bu olanakları paralimpik sporcuların ve teknik adamların gelişimi için de memnuniyetle kullanmayı amaçladıklarını bildirdi.

İki komitenin güçlerini birleştirmesinin Türk sporu için önemini vurgulayan Kocaömer, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi dünyada ilk 10'un içinde. Uluslararası Paralimpik Komitesi bizimle yakın iş birliğine her zaman girmek zorunda. Şimdi bir de arkamızda milli olimpiyat komitesi varsa, bizim işimiz daha da kolaylaşacak" diye görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
Osmanlı adına olimpiyatta altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz