Diğer Sporlar

Paşanın Melekleri gençleşiyor!

06 Temmuz 2015 Pazartesi 12:09 - Son Güncelleme 06 Temmuz 2015 Pazartesi 12:11

"Paşanın melekleri", yeni sezonda takımı gençleştirme yoluna gitti.

Bayanlar Hentbol Süper Lig'de üç sezon art arda şampiyonluğun ardından geçen sezon ligi ikinci sırada tamamlayan Muratpaşa Belediyespor, yeni sezon öncesi kadrosunu yeniden oluşturuyor.

Bayanlar hentbolunda son dört sezonda 3 şampiyonluk alan, milli takıma en çok oyuncu veren takım Muratpaşa Belediyespor, 2014-2015 sezonunda alınan ikinciliğin ardından takımda revizyona gitti.

Deneyimli oyuncuları Olga Lauik, Duchica Gjogievska, Martina Paviç, Maja Kozniak, Natalia Kutsina, Tanja Vuckoviç, Nurceren Akgün ve Fatma Ay ile yollarını ayıran mavi-beyazlılar, iç transferde Sevilay İmamoğlu Öcal, Esin Sağdıç, Gülsüm Güleçyüz, Diğdem Hoşgör ile yeniden anlaştı.

"Paşanın melekleri", dış transferde ise Ardeşen Gençlik Spor Kulübü'nden Aslı İskit ile geçen sezonu Kastamonu Belediyespor'da geçiren eski oyuncusu Yasemin Şahin'e imza attırdı.

Muratpaşa Belediyespor, dış transferde 3-4 oyuncuyla daha anlaşıp, hem takımı yenilemeyi hem de yaş ortalaması düşük, genç bir takım oluşturmayı amaçlıyor.

"Yerli oyunculara sahip çıkmalıyız"

Muratpaşa Belediyespor Teknik Direktörü Birol Ünsal yaptığı açıklamada, bu sezon istedikleri şeyleri gerçekleştiremediklerini söyledi.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda üçüncü olduklarını hatırlatan Ünsal, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'nın ardından lig şampiyonluğunu da Yenimahalle Belediyespor'a kaptırdıklarını kaydetti.

Yeni sezon öncesi takımdan birçok oyuncunun ayrıldığının altını çizen Ünsal, şöyle konuştu:

"Çok sayıda genç yerli oyuncuyu kadromuza katmak istiyoruz. Bu oyunculara daha fazla süre vermeyi düşünüyoruz. Türk hentbolünün geleceği için de böyle olmalı. Çünkü değişen yabancı oyuncu kuralı nedeniyle takımlar daha çok yabancılara yöneldiler. Kadroları neredeyse yabancılardan oluşan takımlar var. Bu nedenle yerli oyunculara sahip çıkmalıyız."

Takımın önceki yıllara göre daha genç ve yaş ortalaması daha düşük olacağını dile getiren Ünsal, bu sezon da şampiyonluğu hedeflediklerini belirtti.

Sıradaki Haber
Nurdan bin pişman!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz