Diğer Sporlar

2014 Paralimpik Kış Oyunları'na doğru

06 Mart 2014 Perşembe 11:50 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 11:52

2014 Soçi Paralimpik Kış Oyunları yarın yapılacak açılış seremonisiyle başlıyor.

2014 Soçi Paralimpik Kış Oyunları yarın yapılacak açılış seremonisiyle başlıyor.

Soçi'deki 11. Paralimpik Kış Oyunları'na 45 ülkeden 575 sporcu katılacak. Sporcular, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, kızaklı buz hokeyi ve tekerlekli sandalyede curling olmak üzere 5 branşta dağıtılacak toplam 72 madalya için mücadele verecek. Oyunlarda Türkiye'yi alp disiplininde iki kayakçı temsil edecek. Esat Hilmi Bayındırlı ve Mehmet Çekiç Soçi'deki müsabakalarda Türkiye adına madalya yarışına girecek.

Fisht Olimpik Stadyumu'nda yarın TSİ 18.00'de yapılacak açılış seremonisinin ardından oyunlardaki ilk müsabakalar 8 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Soçi'deki Paralimpik Oyunları 16 Mart Pazar günkü yarışmalardan sonra yapılacak kapanış seremonisiyle sona erecek.

Açılış ve kapanış seremonilerinin yapılacağı 40 bin kişi kapasiteli Fisht Olimpik Stadyumu'nın dışında, buz hokeyi maçları 7 bin kişilik Shayba Arena'da, curling karşılaşmaları da 3 bin kişilik Ice Cube Curling Center'da düzenlenecek. Laura Biatlon Kayak Kompleksi, Rosa Khutor Kayak Merkezi ve Rosa Khutor Extreme Park ise kayak müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Sıradaki Haber
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz