Diğer Sporlar

Adıyaman, su sporları merkezine kavuştu

25 Kasım 2014 Salı 16:39 - Son Güncelleme 25 Kasım 2014 Salı 16:44

'Geleceğin başarılı sporcularını ve kürek takımlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz'

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, "Atatürk Baraj göletinde yapılan Gazihandede Tesislerini dünyanın kürek merkezi yaparak, geleceğin başarılı sporcularını ve kürek takımlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İşseven, Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Muzaffer Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Şube Müdürü Fevzi Bener ve Kürek Federasyonu antrenörü Ertuğrul Ateş ile Atatürk Barajı Gazihandede mevkinde yapımı tamamlanan su sporları merkezinde incelemelerde bulundu.

İşseven, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın gelecekte Türkiye'nin en önemli su sporlarına ev sahipliği yapacak merkeze kavuştuğunu söyledi.

Verilen desteklerle Adıyaman'ın Türkiye'deki en modern ve donanımlı tesise sahip olduğunu aktaran İşseven, tesisin üç tarafının su ile çevrili olmasının önemine işaret etti.

Adıyaman'ın su sporları ve kürek sporu anlamında Türkiye'de önemli bir merkez olmaya başladığına işaret eden İşseven, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak ülkemizin önemli antrenörlerinden Ertuğrul Ateş'in nezaretinde Adıyaman'da kürek sporu çalışmalarını başlattık. Kürek, ülkemiz için çok önemli bir spor dalı. Çünkü kısa süreli bir spor dalı olmadığı için yılın 365 günü antrenman ve kamp yapılıyor. Atatürk Baraj göletinde yapılan Gazihandede Tesislerini dünyanın kürek merkezi yaparak, geleceğin başarılı sporcularını ve kürek takımlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz"

Adıyaman'ın spor anlamında başarılı iller arasında yer aldığına dikkati çeken İşseven, bundan sonra da kent için yeni bir spor dalı olan kürekte önemli başarılara imza atacağına inandığını sözlerine ekledi.

AA

Sıradaki Haber
VİDEO | Olimpiyat şampiyonu dopingli çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz