Diğer Sporlar

Marmaris'te yelken heyecanı

31 Ekim 2014 Cuma 15:27 - Son Güncelleme 31 Ekim 2014 Cuma 15:33

"Marmaris Uluslararası Yarış Haftası" renkli görüntülere sahne oluyor.

Marmaris'te bu yıl 25'incisi düzenlenen ve Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan "Marmaris Uluslararası Yarış Haftası" renkli görüntülere sahne oluyor.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen ve 17 ülkeden 150 tekneyle yaklaşık bin 500 yatçının katıldığı yarışlar devam ediyor. Bugün yapılan "ERGO Kupası" adı verilen yarış için yatlar, bağlı bulundukları Netsel Marina'dan sırayla ayrılarak körfeze açıldı.

Yeterli rüzgarın ardından hakem heyetinin yaptığı anonsla yarışa başlandı. Koy içindeki yarışta, yelkenciler, daha önceden yerleştirilmiş şamandıraların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı. Heyecanlı anların yaşandığı yarışta, yatların açtığı birbirinden renkli yelkenler, körfezde renkli görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar ve turistler yelkenli yatları ilgiyle izledi.

IRC (Uluslararası Yarış Klasmanı) -1, IRC-2, IRC-3, IRC4, IRC-5 ve IRC Charter-1, IRC Charter-2, IRC Charter-3, IRC Charter-4 ile IRC Charter-5 olmak üzere 10 klasmanda organize edilen yarışlarda dereceye girenlere akşam Yat Kulübü'nün bahçesinde düzenlenecek törenle kupaları verilecek.

Çeyrek asırdır yapılan yarışlarda bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Slovakya, Hollanda, Kanada, İtalya, Almanya, Rusya, Belarus, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Norveç, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya ve Romanya'dan yelken sporcuları yer alıyor. Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olma özelliğini taşıyan etkinliğe katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ını Rus sporcular oluşturuyor.

Yarış Haftası bugün yapılacak yarışmalarla sona erecek.

AA

Sıradaki Haber
"Marmaris Uluslararası Yarış Haftası"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz