Diğer Sporlar

Milli yelkencinin olimpiyat sevinci

26 Kasım 2015 Perşembe 20:47 - Son Güncelleme 26 Kasım 2015 Perşembe 18:49

Dönertaş, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışma hakkı kazandı.

Umman'da düzenlenen Laser Radial Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gösterdiği performansla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı kazanan milli yelkenci Nazlı Çağla Dönertaş, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Fenerbahçe Kulübü'nün sporcusu olan Nazlı Çağla, sarı-lacivertli kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Dünya Şampiyonası'nın oldukça stresli geçtiğini kaydeden milli sporcu, zorlu rakipleri geride bırakarak önemli bir başarı elde ettiğini vurguladı. Rakiplerinin çok iddialı olduğunu aktaran 24 yaşındaki milli yelkenci, şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptım ve bu iyi başlangıcı istikrarlı bir şekilde diğer günler de sürdürdüm. Bu anlamda da genel sıralamada yukarılarda yer aldım. Kotayı almak ve Dünya Şampiyonası'nı iyi bir dereceyle bitirmeyi çok istiyordum. Konsantrasyon çok önemliydi ve dediğim gibi hiç kolay olmadı. 'Söke söke almak' derler ya öyle bir yarıştı. Kotayı almanın yanı sıra yarışımı 13'üncülükle bitirdiğim için de çok mutluyum, çünkü olimpiyata yaklaştıkça seviye zorlaşıyor ve bu sene böyle bir performans gösterebilmek bana büyük moral oldu. Çok mutluyum."

Sıradaki Haber
Yelkende ikinci olimpiyat kotası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz