Diğer Sporlar

Milli yüzücüleri Phelps'in hocası çalıştırıyor

28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:48 - Son Güncelleme 28 Temmuz 2014 Pazartesi 14:00

Samet ve Kaan, Bob Bowman ile olimpiyatlara hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman ile ABD'de çalışan 16 yaşındaki milli yüzücüler Samet Alkan ve Kaan Özcan, 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın başdanışmanı olan Bowman ile yaptıkları 6 aylık çalışmanın ardından Türkiye'ye dönen yüzücülerden Samet Alkan ve Kaan Özcan, ABD'de yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Samet Alkan, ABD'ye gittikten sonra çok geliştiğini hissettiğine belirterek, "Altı ay içinde çok farklı çalışmalar gördük. Türkiye'de 5 bin metre yüzerken orada 7 bin yüzdük ve hiç ara vermeden, durmadan çalıştık. Kamplara gittik. Kamplar gerçekten zor geçti. Kampta 3 antrenman birden yaptık" dedi.

ABD'de Michael Phelps ile yüzdüğünü anlatan Samet, "Bob Bowman, Michael Phelps'in antrenörü. Phelps'in yarışlarını izliyordum. Şimdi onunla beraber yüzmek onur verici. Bowman'ın çalışma programı Türk antrenörlerden çok farklı. Bence bütün dünyadan farklı. İnşallah derecelerimiz de buna göre değişir" diye konuştu.

Samet Alkan, 200 ve 400 metre karışık, 100 ve 200 metre sırtüstü ve 200 metre serbest yüzdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Kampların ardından ilk yarışıma ABD'de katıldım. Yükselti kampından geldiğimiz için çok büyük bir fark olmadı ama şu an dinlenme aşamasındayız. Dinlendikten sonra Türkiye Şampiyonası'nda daha iyi dereceler yapacağımıza inanıyoruz. Şu an ilk hedef Türkiye Şampiyonası. Seneye ilk hedefimiz Avrupa Gençler Şampiyonası. Orada inşallah madalya alırım. Tabii ki biz ilki başarmak için ABD'de çalışıyoruz. Önce 2016 Olimpiyatları için A barajını geçmek istiyoruz. 2020 Olimpiyatları'nda da inşallah final yüzeriz."

Kaan: "Phelps ile zaman zaman sohbet ediyoruz"

ABD'de Bowman ile çalışan Kaan Özcan ise ünlü yüzücülerle antrenman yaptıklarını kaydederek, "Türkiye'de kendi yaşımızdaki sporcularla çalışıyorduk. Şu an bizim çalıştığımız takım gerçekten dünyanın en iyi takımı. Takımdaki herkesin olimpiyat madalyaları var. Michael Phelps ile zaman zaman az olsa da sohbet ediyoruz. Takımda Fransız Yannick Agnel de var. Hepsi dünya çapında yüzücü" şeklinde konuştu.

ABD'de ilk başlarda zorlandıklarını anlatan Kaan, şöyle devam etti:

"Bir iki ay boyunca zorlandık ama sonra alıştık. Çünkü Türkiye'de yüzdüğümüzden çok daha fazla, çok daha uzun yüzüyoruz ve dinlenme aralığı çok çok kısa. Neredeyse hiç durmadan yüzüyoruz. Ancak 2 ay sonra o tempoya alıştık. Hatta takımda ön sıralarda çıktığımız bile oldu."

Türkiye'deki tesislerin daha güzel olduğunu aktaran Kaan, "Tesis olarak baktığımızda ABD'deki tesis, çok güzel bir tesis değil. Bence Türkiye'deki tesisler çok daha kaliteli ve güzel. Ancak orada hedef farklı. Orada herkes kendi işine odaklanıyor" ifadelerini kullandı.

100 ve 200 metre kelebek yüzen Kaan, haziran ayının sonunda İsrail'de katıldığı COMEN Kupası yarışlarında Türkiye rekorunu geliştirdiğini hatırlatarak, "Şimdi Türkiye Şampiyonası'na katılacağım. Orada da hedefim yeni rekorlar kırmak. Ondan sonra gelecek yıl Avrupa Gençler Şampiyonası'nda madalya hedefliyorum. 2016 Olimpiyatları için öncelikle A barajını geçmek istiyorum. Bizim asıl hedefimiz 2020 Olimpiyatları. 2020 Olimpiyatları'nda önce final yüzüp, sonra madalya hedefliyoruz."

"Yine Galatasaray şampiyon olur"

Galatasaray Kulübü'nün sporcusu olan Samet ve Kaan, ağustos ayının başında yapılacak Türkiye Yüzme Şampiyonası için iddialı konuştu.

"Biz alırız" diyen milli yüzücüler, "Biz Galatasarayız, bırakmayız. Son yıllarda hep biz şampiyon oluyoruz. Bu sene de gelenek sürecek, farklılık olmayacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Genç kürekçilerden önemli başarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz