Diğer Sporlar

Milliler yurda döndü

07 Ağustos 2017 Pazartesi 19:43 - Son Güncelleme 07 Ağustos 2017 Pazartesi 19:45

Rusya'daki 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda 2 altın, 4 gümüş madalya kazanan Paletli Yüzme Genç Milli Takımı yurda döndü.

2-6 Ağustos'ta Tomsk kentinde gerçekleştirilen ve 26 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonluğu yarışlarında mücadele eden milliler, Moskova'dan kalkan uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen'in de beraberinde bulunduğu kafileyi, İl Spor müdürü cemil Boz'un yanı sıra, TSSF yetkilileri, sporseverler ve aileleri karşıladı.

Havalimanı'nda AA muhabirine açıklamada bulunan Şahin Özen, aldıkları sonuçlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Giderken madalya alacağımızı düşünüyorduk ama bu kadar yüksek bir sayı aslında bizim için de sürpriz oldu. Madalya beklediğimiz sporcular vardı ve onlar da bizi yanıltmadılar. 12 tane final yüzdük. 26 Türkiye rekoru kırıldı. Sporcularımızın performansları gerçekten üst düzeyde. Paletli yüzme adına altyapıya verdiğimiz önemin bir sonucu ve bunun meyvelerini alıyoruz. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a çok teşekkür ediyoruz."

Şampiyonada 1'er altın, 2'şer gümüş madalya elde eden Ceren Yeşilbaş ve Muhammet Emin Bay ise başarıyı çalışarak elde ettiklerini ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Sıradaki Haber
Eroğlu'ndan altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz