Diğer Sporlar

Sualtı sporlarında 11 Türkiye rekoru

07 Mayıs 2018 Pazartesi 17:25 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2018 Pazartesi 17:29

Sualtı sporlarında, Serbest Dalış Kulüplerarası ve Bireysel Indoor Federasyon Kupası'nda 11 Türkiye rekoru kırıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre Ankara ODTÜ Yüzme Havuzu'nda yapılan turnuvada, 15 kulüpten 30 kadın ve 50 erkek sporcu mücadele etti.

Yarışmalar, dinamik apnea (paletsiz, çift palet, serbest), hız apnea, statik apnea ve 8x50 endurance (dayanıklılık) apnea disiplinlerinde yapıldı.

Kadınlar kategorisinde gençlerde dinamik apnea çift palet, dinamik apnea paletsiz, dinamik apnea ve statik apnea disiplinlerinde 4, açık yaşta dinamik apnea çift palette ve hız apneada 2 olmak üzere toplam 6 Türkiye rekoru kırıldı.

Yarışmalarda genç erkekler kategorisinde ise dinamik apnea çift palet, dinamik apnea paletsiz, dinamik apnea ve statik apneada 4, açık yaşta hız apnea disiplininde 1 olmak üzere toplam 5 Türkiye rekoruna imza atıldı.

- En fazla rekor Cemre'nin

Cemre Arslan, dinamik apnea paletsiz, dinamik ve statik apnea disiplinlerinde 3 Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Öte yandan, ODTÜ Spor Kulübü, takım sıralamasında en üst basamakta yer alarak Federasyon Kupası'nı alırken turnuvayı, aynı puana sahip Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Spor Kulübü ikinci, Octobus Sualtı Sporları Kulübü ise üçüncü tamamladı.

ODTÜ Spor Kulübü adına yarışan Bilge Çingigiray, birincilik kürsüsüne en çok çıkan sporcu oldu. Dinamik paletsiz apnea, dinamik apnea, statik apnea ve dinamik apnea çift palette birinci gelerek 4 ayrı disiplinde ilk sırada yer alan Bilge, statik apnea dalında tek nefeste sualtında 5 dakika 21 saniyeyle federasyon yarışlarının en iyi derecesini elde etti.

Erkeklerde Fehmi Berker Çakar, açık yaş grubunda dayanıklılık ve hız apneada, Emre Candan, gençlerde dayanıklılık ve hız apneada, Ali Berke Çomak dinamik apnea disiplininde açık yaş ve gençlerde, Mustafa Baturalp Direk de gençlerde statik apnea ve dinamik apnea çift palette birincilik madalyasının sahibi oldu.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, kırılan rekorlarla ilgili, "Indoor olarak havuzda gerçekleştirdiğimiz bu yarışlarımızda, özellikle genç sporcularımızdaki performans artışı ve kırdıkları rekorlar bizleri son derece sevindirdi." dedi.

Serbest dalışta geleceğe gelişerek ve emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Özen, "Rekor kıran ve madalya alan sporcularımızı, Federasyon Kupası'nda ilk üçe giren spor kulüplerimizi tüm kalbimle kutlarım. Katılan bütün sporcu arkadaşlarımıza ve kulüplerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Havuzda madalyalar sahiplerini buldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz