Diğer Sporlar

VİDEO | Olimpiyat şampiyonu dopingli çıktı

24 Kasım 2014 Pazartesi 15:57 - Son Güncelleme 24 Kasım 2014 Pazartesi 18:26

Çinli yüzücü Yang'a doping yaptığı gerekçesiyle 3 ay spordan men cezası verildi.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu Çinli yüzücü Sun Yang'ın doping yaptığı gerekçesiyle 3 ay spordan men edildiği ve cezasını tamamladığı duyuruldu.

Çin Dopingle Mücadele Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında ülkesinin Hangzhou kentinde düzenlenen ulusal bir yarışmada alınan numunesinde dopinge rastlanan Yang, 3 ay spordan men edildi.

Açıklamada, Yang'ın cezasını eylül ayında Güney Kore'nin Incheon kentinde gerçekleştirilen 2014 Asya Oyunları'na kadar tamamladığı ve bu sayede organizasyona katılabildiği belirtildi.

Ülkesinde popüler bir spor yıldızı olan ve yaşadığı olaylarla zaman zaman gündeme gelen Yang, geçen yıl ehliyetsiz kullandığı aracıyla bir otobüse çarptığı için polis tarafından 7 gün boyunca gözaltında tutulmuştu.

Serbest stilde yarışan Yang, Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları'nda 400 ve 1500 metrede altın, 200 metrede gümüş, 4x200 metrede bronz madalya kazanmıştı. 22 yaşındaki yüzücü, Londra'daki performansıyla olimpiyat altın madalyası kazanan ilk Çinli erkek yüzücü olmayı da başarmıştı.

Yang, olimpiyat madalyalarının yanı sıra dünya şampiyonalarında 5 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya elde etti. Çinli yüzücü son olarak katıldığı Asya Oyunları'ndan 1 gümüş madalya ile ayrıldı. Yüzmede 1500 metre serbest stil erkekler dünya rekoru da Yang'ın elinde bulunuyor.

Sıradaki Haber
10 Kasım Atatürk Kupası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz