Diğer Sporlar

50. Avrupa Karate Şampiyonası başladı

19 Mart 2015 Perşembe 15:15 - Son Güncelleme 19 Mart 2015 Perşembe 15:19

Türk sporcular, tarihinde ilk defa finale yükseldi.

İstanbul'da başlayan 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda ferdi kata branşında Türk sporcular, tarihinde ilk defa finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşen turnuvanın ilk gününde gündüz seansında ferdi katada eleme müsabakaları yapıldı. Erkeklerde Mehmet Yakan, kadınlarda ise Dilara Bozan, Türkiye'nin 30 yıldır katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ferdi kata branşında ilk defa finale çıkan sporcular oldu.

Son iki Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Mehmet Yakan, ilk turda Rumen Razvan Adrian Guta, ikinci turda İsviçreli Mirko Pascalis ve çeyrek finalde Danimarkalı Christoper Rohde'yi yenerek yarı finale çıktı. Yakan, yarı finalde son Avrupa şampiyonu İtalyan Mattia Busato'yla karşılaştı. Üstün bir oyunla tatamide rakibini 4-1 mağlup eden Yakan, finale yükseldi.

Son Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan 18 yaşındaki Dilara Bozan, ilk turu maç yapmadan geçti. Genç karateci, ikinci turda İsviçreli Melinda Mark ve çeyrek finalde Hırvat Vlatka Kiuk'u yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde ise Çek Veronika Miskova'yla karşılaşan Dilara, rakibini 5-0 yendi ve finalist oldu.

Rakipler İspanyol

Ferdi kata branşında final müsabakalarına çıkacak Mehmet Yakan ve Dilara Bozan'ın rakipleri İspanyol sporcular olacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 21 Mart Cumartesi günü yapılacak final müsabakalarında Mehmet Yakan, Damian Quintero'yla, Dilara Bozan ise Sandra Sanchez'le şampiyonluk mücadelesi verecek.

Sporcuların görüşleri

Türk karate tarihinde ferdi kata branşında finale çıkarak bir ilki gerçekleştiren Mehmet ve Dilara, çok mutlu olduklarını söyledi.

Mehmet Yakan, yaptığı açıklamada, daha önce birçok ilki başardığını belirterek, "Çok mutluyum. Türk karatesinde daha önce ilkleri yaşamış biri olarak bir ilk daha başardım. Finaldeki rakibim benden daha tecrübeli. Daha önce 3 kez yenilmiştim. Şimdi burada yenip altın madalya kazanma istiyorum" ifadelerini kullandı.

Dilara Bozan ise çok sıkı bir kamp döneminin ardından güzel bir başlangıç yaptıklarını anlatarak, "Ülkemizde finale çıktığımız için çok mutluyum. İlki gerçekleştirdik. Finalde de kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Tribünlerin dolu olması bize ayrı bir güç veriyor. Finalde altın madalyayı almak istiyorum" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Tek hedefi tarihe geçmek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz