Diğer Sporlar

Abulfaz Mehdisoy törenle karşılandı

01 Nisan 2015 Çarşamba 10:48 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 11:03

Aydın: "Abulfaz Mehdisoy gencimizi tebrik ediyoruz, sağ olsun''

Moldova'da 26-31 Mart'ta düzenlenen Karma Dövüş Sanatları Avrupa Şampiyonası'ndan birincilikle dönen Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencisi Abulfaz Mehdisoy, törenle karşılandı.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar, Avrupa şampiyonu Mehdisoy'u Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde coşkuyla karşıladı.

Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açarak Mehdisoy'u omuzlarında taşıyan grup, 2 ülke lehine sloganlar attı.

Mehdisoy'a saat hediye eden KÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin Azerbaycan ve Türkiye bayrakları ile üniversitenin amblemini, en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi.

Şampiyonluğun her iki ülkeye ve üniversiteye hayırlı olmasını dileyen Aydın, şöyle konuştu:

"Abulfaz Mehdisoy gencimizi tebrik ediyoruz, sağ olsun. Her zaman olduğu gibi göğsümüzü kabarttı, yüzümüzü ağarttı. Birkaç ay önce de dünya şampiyonu olmuştu. Bu defa da Avrupa şampiyonu oldu. Artık karışık dövüş sanatları deyince, Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi akla geliyor gençlerimizin sayesinde. Dünya ve Avrupa şampiyonluğu artık abonesi olduğumuz bir şampiyonluk oldu. Buraya kadar gelen hocalarımıza, gençlerimize, bizi yalnız bırakmadıkları için, bu sevincimizi paylaştıkları için teşekkür ediyorum."

Mehdisoy da güçlü bir rakiple mücadele ettiğini ve zorlu bir maçı kazandığını vurguladı.

Şampiyonluk kemerini rakibinden aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Mehdisoy, "Çok heyecanlıyım. İki hafta sonra Ukrayna'da Avrupa ve dünya kupası maçı var. Moldova ve İtalya'dan teklif geldi, dünya şampiyonası kemer maçı için. Mayısta yapılacak bu müsabakalara hayırlısıyla gidip, inşallah başarılı olacağız. Üniversitemiz hep destekçimiz. Rektörüm, hocalarım çok sağ olun" ifadesini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Sakarya'da karate heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz