Diğer Sporlar

Karate Milli Takımı zirvede tamamladı

01 Mart 2015 Pazar 20:05 - Son Güncelleme 01 Mart 2015 Pazar 20:09

Türkiye Karate Milli Takımı, uluslararası turnuvada birinci oldu.

Türkiye Karate Milli Takımı, Karate 1 Premier Lig Şarm el-Şeyh etabını, 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalyayla genel klasmanın zirvesinde tamamladı.

Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, karatenin "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen Karate 1 Premier Lig'in Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen 3. ayağına, 38 ülkeden 464 sporcu katıldı.

Turnuvada 11 kadın, 15 erkek sporcuyla mücadele eden Türkiye, kadınlar ferdi kumite 50 kiloda Serap Özçelik, 55 kiloda Tuba Yakan, 68 kiloda Şeyda Burucu, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu, erkekler ferdi kumite 60 kiloda ise Aykut Kaya ile altın madalyaya uzandı.

Kadınlar ferdi kumite 61 kiloda Merve Çoban, erkekler ferdi kumite 84 kiloda Ziya Yaşar ile ferdi katada Mehmet Yakan, milli takıma gümüş madalya kazandırdı.

Erkekler kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, kumite +84 kiloda ise Enes Erkan ve Rıdvan Kaptan, bronz madalyanın sahibi oldu. Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan erkek kata takımı da bronz madalya aldı.

Toplamda 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Türkiye Milli Takımı, genel klasmanda ilk sırada yer aldı. Kulüplerin de katılım gösterdiği organizasyonda ev sahibi Mısır, 4 altın, 2 gümüş, 7 bronz madalyayla 2'nciliği, Mısır'ın Smouha Spor Kulübü ise 2 altın ve 2 bronz madalyayla 3'üncülüğü elde etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karate 1 Premier Lig organizasyonlarında zirvede yer almanın önemini vurgulayarak, "19-22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren büyükler milli takımımız, katıldığı turnuvalarda önemli başarılar elde ediyor. Form grafiğimiz her geçen gün yükseliyor. Dünya karatesinde söz sahibi ülkeler arasında yer alan Mısır'ın ev sahibi olduğu bir organizasyonda genel klasmanda ilk sırada yer almak önemli bir başarı. Sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Gündüz temizlik, akşam antrenman!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz