Diğer Sporlar

Türk sporunun acı kaybı

14 Kasım 2017 Salı 10:57 - Son Güncelleme 14 Kasım 2017 Salı 14:41

Türk sporu için bir acı haber daha geldi. Türkiye'ye tekvandoyu sevdiren isim olan İsmet Iraz, vefat etti.

Kariyeri sayısız başarılarla dolu olan, bir çok şampiyon sporcu yetiştiren İsmet Iraz, hayata gözlerini yumdu.

Türkiye'ye tekvandoyu sevdiren isim olan 71 yaşındaki Iraz, uzun süredir böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu.

Yaşam öyküsü macera filmlerini aratmadı 

1970'li yıllarda taekwondo sporunu ülkemize getiren İsmet Iraz'ın macera filmlerini aratmayan bir yaşam öyküsü var.

Japonya'ya gidip aylarca karate eğitimi aldı ancak Korelilerin milli sporu tekvandoya merak sardı. Iraz, sıra dışı güç gösteriler de yaptı. Üzerinden araba geçiren İsmet Iraz, el darbesi ile sayısız kez mermer ve demir kırdı.

Bir ara aslanla kafese girmeyi dahi göze alan İsmet Iraz, Hayvanları Koruma Derneği'nin engellemesi nedeniyle bunu gerçekleştiremedi.

Birçok başarıya imza attı

Iraz, aktif spor yaşamında dünya şampiyonluğu da dahil birçok başarıya imza attı. Türk tekvandocular, 1982'de milli takım antrenörlüğü görevini üstlenen Iraz'ın yönetiminde, 50’nin üstünde kupa aldı.

Milli sporcular bu dönemde dünya şampiyonalarında 6 gümüş, 8 bronz, dünya kupasında 1 gümüş, 3 bronz, dünya oyunlarında 1 gümüş, 4 bronz, Avrupa şampiyonalarında 20 gümüş, 18 bronz, uluslararası turnuvalarda ise 95 gümüş, 74 bronz madalya kazandı.

Ankara'da toprağa verilecek

İsmet Iraz için 15 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki kendi adını taşıyan spor salonu önünde tören düzenlenecek. Federasyonun onur kurulu üyesi ve danışmanı olan Iraz'ın cenazesi, öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek. 

Sıradaki Haber
Milli judocu Sebile Akbulut'tan bronz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz