Diğer Sporlar

"Türkiye'ye, Samsun'a hoş geldiniz"

28 Mart 2015 Cumartesi 17:56 - Son Güncelleme 28 Mart 2015 Cumartesi 18:03

Açılış seremonisi, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın katılımıyla yapıldı.

Judoda olimpiyat oyunları için puan veren, 68 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı Grand Prix Samsun 2015'in açılış seremonisi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapıldı.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen program, katılımcı ülkelerin sporcularının geçiş töreniyle başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından seremoninin açılış konuşmalarına geçildi.

Bakan Kılıç konuşmasına, Samsun'da bir araya gelen sporculara ve katılımcılara "Türkiye'ye, Samsun'a hoş geldiniz" diyerek başladı.

Farklı ülkelerden gelen 500'ü aşkın sporcuya başarı dileyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlara da puan verecek olan bu müsabakalarda inşallah bizim sporcularımız güzel neticeler alacak. Ümit ediyorum ki bu sene yapılacak buradaki müsabakalardan sonra daha farklı organizasyonlarda da bir arada olacağız inşallah. Müsabakaların buraya alınması için başta Federasyon Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama başta Samsun'a teşekkür ediyorum, çünkü bu kadar yoğun katılımla bu salonu doldurduğunuzdan dolayı gerçekten hepimizi gururlandırdınız. Samsun'a teşekkürler."

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Başkanvekili Nasser Al Tamimi ise müsabakaların gerçekleşmesi için yoğun çalışmalar yapan Türkiye Judo Federasyonu'na teşekkür etti.

Tamimi, "Bugün 73 kiloda final maçında yarışacak sporcularımıza başarılar diliyorum. Bütün sporculara, seyircilere buraya geldikleri ve bu güzel organizasyona katıldıkları için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Samsun Valiliği'ne teşekkür ederek, "Canla başla çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. Bütün hakemlere ve sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Programda halk oyunu gösterileri sunuldu.

AA

Sıradaki Haber
Samsun'da heyecan sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz