Diğer Sporlar

Wushu'da hedef büyük!

28 Aralık 2014 Pazar 11:43 - Son Güncelleme 28 Aralık 2014 Pazar 11:49

"50 bin kişinin katılımıyla bir stadyumda wushu festivali yapacağız."

Akyüz, 2014 yılında katıldıkları turnuvalara değinerek, Dünya Gençler Şampiyonası, 2014 Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları, Avrupa ve Balkan Şampiyonası, Dünya Geleneksel Wushu Şampiyonası ve Hasankeyf Uluslararası Turnuvası'nda madalyalar elde ettiklerini belirtti.

Bir yıl içerisinde 460 madalya kazandıklarını kaydeden Akyüz, bunun 147'sini altın, 161'ini gümüş ve 152'sini ise bronz madalyanın oluşturduğunu söyledi.

Avrupa şampiyonasına sadece erkek takımıyla katıldıklarını hatırlatan Akyüz, "2013'te başörtülü bir sporcumuzun madalyasını engelledikleri için kızlar takımımızı bu yıl tepki olarak götürmedik. Erkek milli takımımızla katıldığımız şampiyonada 5 altın, 10'ar gümüş ve bronz madalya kazandık" dedi.

"Bizim için başarının sınırı yok"

Akyüz, 56 bin lisanslı sporcuya sahip olduklarını belirterek, 500 bin lisanslı sporcuya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Wushuyu geniş kitlelere yaymak için çalıştıklarını ifade eden Akyüz, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemlerde yaz aylarında açık alanda bin kişiyle aynı anda Tai Chi Wushu yapmasını hedefliyoruz. Başka bir projemiz ise bir stadyumda wushu festivali yapmak. Bir gün sürecek festivale, 50 bin kişilik uluslararası katılım öngörüyoruz. 2015'te en az 2014 yılı kadar başarılı olmayı istiyoruz ama bizim için başarının bir sınırı yok."

Akyüz, gelecek yıl şampiyonalarla başarılara devam edeceklerini belirterek, eğitim faaliyetlerine önem vereceklerini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Boksta şampiyonlar belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz