Engelli Sporları

"Bedensel Engelliler" 2014'ü iyi bitirdi

27 Aralık 2014 Cumartesi 13:46 - Son Güncelleme 27 Aralık 2014 Cumartesi 13:55

"Bedensel Engelliler", başarılı bir seneyi geride bıraktı.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 2014 yılının federasyonları açısından oldukça başarılı geçtiğini ve sporcuların uluslararası arenada çok önemli derecelere imza attıklarını söyledi.

Şerefhan, AA'ya yaptığı açıklamada, sporcularını geçirdiklerini başarılı sene için tebrik ettiğini belirterek, "Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Güney Kore'de yapılan Dünya Şampiyonasında üçüncü oldu. Ampute Futbol Milli Takımımız ise Meksika'da organize edilen Dünya Şampiyonasında 24 ülke arasında üçüncülüğü elde etti. Okçuluk, halter, masa tenisi ve atıcılık branşlarında sporcularımız dünya şampiyonluğuna ulaştı" dedi.

İlk kez bu sene kadınlarda Tekerlekli Sandalye BasKetbol Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini vurgulayan Şerefhan, "Tüm kadın sporcularımızı Gaziantep'te bir araya getirdik ve 4 takımlı bir şampiyona düzenledik. Tüm branşlarımızda Türkiye şampiyonaları organize ettik ve milli takım kamplarımızı devam sürdürdük" diye konuştu.

Ampute futbol branşlarını sponsoruyla buluşturduklarının altını çizen Şerefhan, "Ampute futbol liglerimize ve milli takımımıza Taşyapı AŞ sponsor oldu. Geçen sene Tekerlekli Sandalye Basketbol liglerimiz ve milli takımlarımıza sponsorluğa başlayan Garanti Bankası ile bu sene birçok etkinliğe birlikte imza attık" ifadelerini kullandı.

Şerefhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ayrıca 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılım için kota alımı bakımından çok başarılı bir sene geçirdik. Birçok branşımızda sporcularımız şimdiden katılımı garantiledi. Bu başarıların alınmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği, teknik kadrolarımızın ve sporcularımızın azmi çok büyük bir rol oynadı."

Sıradaki Haber
Ampute Milli Takımı finali kaçırdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz