Engelli Sporları

"Çok zor maçlar oynadık"

29 Temmuz 2017 Cumartesi 11:55 - Son Güncelleme 22 Şubat 2018 Perşembe 19:04

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda hentbolda Rusya'yı mağlup ederek altın madalya kazanan Erkek Milli Takımı'nın başantrenörü Serdar Eler, şampiyon oldukları için gurur duyduklarını söyledi.

Serdar Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre hentbol oynadığını ve böyle başarıların herkese nasip olmadığını belirtti.

Dünya ve Avrupa şampiyonası gibi büyük organizasyonlarda başarı yakalamanın her zaman içinde bir ukde olduğunu vurgulayan Eler, "Emin olun şu anda konuşurken bile çok duygulanıyorum. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu başarıyı en başta bana destek veren tüm arkadaşlarıma ve sporcularıma armağan ediyorum." diye konuştu.

Eler, böyle bir başarıyı beklediklerini ve bunun için dört senedir çalıştıklarını ifade etti.

Yardımlarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı'na teşekkür eden Eler, en büyük teşekkürü ise Samsun halkının hak ettiğini dile getirdi.

Çok zor maçlar oynadıklarını vurgulayan Eler, şunları aktardı:

"Umut ediyorum bizim yaşadığımız gururu onlar da yaşıyordur. Bu başarı, istikrarlı bir çalışmanın sonucu. Tabii ki çok zordu ama sonuç itibarıyla bu çalışmanın sonunda emeklerimizin karşılığını aldık. Ailem de çok büyük fedakarlık gösterdi. Uzun süredir kamptaydık."

Elde edilen başarıyı takımın aile ortamına bağlayan Eler, "Aile ortamı olmasa, takım olamazdık. Biz bunu da başardık. Kardeşlerimizle, işitme engelini çok güzel aştık. Yerine göre ağabey kardeş, yerine göre baba gibi olduk. Bu şekilde bir birliktelik sağladığımız için zaten bu noktadayız." ifadelerini kullandı.

- "Çok güzel bir organizasyondu"

Deneyimli başantrenör, Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın çok güzel geçtiğini kaydetti.

Organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eler, şöyle konuştu:

"Muhteşemdi, çok büyük bir organizasyondu. Tabii ki bütün organizasyonlarda hatalar olur ama tüm iyi niyetle çalışanlardan Allah razı olsun. Allah en başta devletimizden razı olsun. Gerçekten bir dediğimizi iki etmediler. Biz de onun karşılığını verdik."

Engelli sporcuları keşfetmenin yolunun okullardan geçtiğini anlatan Eler, federasyonla beraber engelliler okul sporları müsabakalarını başlatmayı düşündüklerini aktardı.

- "Hentbol, Türk halkına çok uygun bir spor"

Serdar Eler, hentbolun Türk halkına çok uygun bir spor olduğunu dile getirdi.

Hentbol branşının futbola benzerliğine dikkati çeken Eler, "İçerisinde gol, savunma ve ikili mücadele var. Oldukça sert bir spor. Türk halkı bu oyunu seviyor. Sadece bir kere seyretmesi yeterli. Bu başarının işiten arkadaşlarımıza da ışık olmasını ve yol açmasını umut ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Hentbolun gelişmesi için iyi eğitim almış antrenörlerin altyapılarda istikrarlı bir şekilde çalışması gerektiğini de ifade eden Eler, sözlerini şöyle noktaladı:

"Sporcu sayısı arttığı sürece her branş ayakta durur. Hedef bitmez ama bu, en büyük hedefti. Bir sporcunun ve antrenörün hayal edebileceği en büyük hedeflerden biri. Bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlar olacak. Yaşımız yeterse, bizi burada görmeye değer bulurlarsa biz yeni başarılar için çalışmaya devam edeceğiz."

Sıradaki Haber
"Türkiye'yi tebrik ediyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz