Engelli Sporları

İşitme engellilerden 2 madalya

23 Ağustos 2014 Cumartesi 00:31 - Son Güncelleme 23 Ağustos 2014 Cumartesi 01:12

Trabzon'da devam eden şampiyonanın 2. gününde Türkiye 2 altın madalya kazandı.

2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası, Trabzon'da devam ediyor.

Akçaabat ilçesinde başlayan ve Türkiye'nin yanı sıra 14 ülkeden 119 işitme engelli sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde Türkiye adına yarışan sporcular 2 altın madalya elde etti.

Akçaabat Söğütlü Atletizm Pisti'ndeki yarışmalarda 20 yaş erkekler 5 bin metrede Murat Yalçın 17.16'lık derecesiyle 100 metre engelli bayanlarda ise Elanur Kahveci 21.29'luk derecesiyle altın madalya kazandı.

Dereceye girenlere ödüllerini Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Başkanı Bjorn Roine verdi.

Yarın yapılacak olan yarışmalarla sona erecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Almanya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Rusya ve İspanya'dan toplam 119 işitme engelli sporcu katılıyor.

Bakan Kılıç'tan kutlama

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2. Avrupa Gençler İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcuları kutladı.

Bakan Kılıç tebrik mesajında, Türk bayrağını birincilik kürsüsüne çıkartan sporcuların önemli bir başarıya imza attığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde düzenlenen 2. Avrupa Gençler İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bizleri gururlandıran milli sporcularımız Murat Yalçın ve Elanur Kahveci'yi gönülden kutluyorum. Bayrağımızı birincilik kürsüsüne çıkartan sporcularımız önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Sporcularımızın bu başarıları, diğer branşlarda yarışan sporcularımıza da örnek olacaktır. Ben inanıyorum ki uluslararası platformdaki başarılarımız artarak devam edecek."

Sıradaki Haber
Engellilerden 3 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz