Engelli Sporları

Maçı rakibine verdi, 'Fair Play' kazandı

28 Ocak 2015 Çarşamba 19:26 - Son Güncelleme 28 Ocak 2015 Çarşamba 19:34

Milli judocu: "Benim olmayan bir zaferi kutlamanın adil olmayacağını düşündüm."

Dünya Fair Play Konseyi'nin, karşılaşmadaki adil davranışı dolayısıyla ödüle layık gördüğü görme engelli milli judocu Güler Demircan, "Benim olmayan bir zaferi kutlamanın adil olmayacağını düşündüm" dedi.

Demircan, AA'ya yaptığı açıklamada, başarının güzel bir yolculuk olduğunu söyledi. Doğru bir karakterin, hedefe ulaşmaktan çok daha önemli olduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:

"7 - 8 Eylül'deki ABD'nin Colorado eyaletinde gerçekleştirilen Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası elemelerinde, Macaristanlı sporcuyla karşılaştım. Hakemler maçı benim kazandığımı söyledi. Minderden ayrıldık. Minderde itiraz olmadığı için maç kararını değiştiremeyeceklerini söylediler. Kararın değişmesi için Macar antrenör itiraz etti. Antrenörümle konuştuk. 'Hak eden kazansın' dedim. Çünkü hocalarımız bizi böyle yetiştirdi. Benim olmayan bir zaferi kutlamanın adil olmayacağını düşündüm. Maçı iade ettik ve rakibim şampiyon oldu. Yaşadığım en güzel duygu buydu."

Demircan, Macaristanlı sporcunun kürsüye çıktıktan sonra içten bir şekilde teşekkür etmek için kendisine sarıldığını dile getirdi.

"Başarıya giden her yol mubah değildir"

Demircan, başarının çalışarak elde edileceğini vurguladı. Daha fazla çalışarak bir yerlerde mutlaka madalya alınabileceğini belirten Demircan, şöyle devam etti:

"Başarı için karakterden ödün vermemek gerekiyor. Özellikle Türkiye'deki sporlara örnek olmasını temenni ederim. Başarı güzel bir ödül ama bu ödülü doğru yolda kazanmak gerek. Başarıya giden her yol mubah değildir. Ülkemizin bayrağını dünya çapında dalgalandırmak için çalışıyoruz ancak adil olmayan bir başarıda insan vicdanen nasıl rahat olabilir, o şüpheli."

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bayan Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral ise sporcusunun şampiyonada karakterli bir davranış gösterdiğini söyledi.

Fair play hareketinin tüm spor dallarına örnek olması gerektiğini vurgulayan Demiral, görme engelli milli judocu Demircan'a verilecek ödül için Türkiye'de tören düzenleneceğini kaydetti.

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından aday gösterilen Güler Demircan, Dünya Fair Play Konseyi tarafından 18 yaş altı sporcular için verilen "Gençler Fair Play Ödülü"ne layık görülmüştü. 

Sıradaki Haber
Sporda "Engeller" bir bir aşılıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz