Engelli Sporları

Milli Takım, masa tenisinde 13 madalya kazandı

12 Kasım 2017 Pazar 23:19 - Son Güncelleme 12 Kasım 2017 Pazar 23:26

Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı, İspanya Turnuvası'nı 13 madalya ile tamamladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Alicante kentinde düzenlenen ve 32 ülkeden 270 sporcunun katıldığı turnuvada Türkiye, ferdi ve takım müsabakalarında, 5 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.

Ferdi müsabakalarda Nesim Turan ile Kübra Korkut, takım müsabakalarında ise Abdullah Öztürk, Ali Öztürk ve Hamza Çalışkan'dan oluşan Erkek Milli Takımı, Merve Cansu Demir, Ümran Ertiş ile Hilal Türkkan'dan oluşan Kadın Milli Takımı altın madalya kazandı.

Ayrıca Kübra Korkut'un Çin Milli Takımı'ndan bir sporcu ile ekip olduğu takım da altın madalyanın sahibi oldu. Bedensel engelliler masa tenisi turnuvalarında, farklı ülkelerden sporcular, takım oluşturarak yarışabiliyor.

Abdullah Öztürk ile Hamza Çalışkan ferdi müsabakalarında gümüş madalya alırken, Süleyman Vural, Hamza Çalışkan, Ümran Ertiş, Merve Cansu Demir, ferdide bronz madalya kazandı.

Nesim Turan, Süleyman Vural, Ahmet Nihat Yıldırım'dan oluşan Erkek Milli Takımı ile Nergiz Altıntaş ve Hatice Duman'ın yer aldığı Kadın Milli Takımı da bronz madalya elde etti. 

Sıradaki Haber
Ampute Milli Futbol Takımı'na tesis desteği
Yükleniyor lütfen bekleyiniz