Futbol

Brezilya'ya bir darbe daha!

13 Temmuz 2014 Pazar 01:00 - Son Güncelleme 13 Temmuz 2014 Pazar 01:18

Hollanda ev sahibi Brezilya'yı 3-0 yenerek Dünya Kupası'nı 3. tamamladı.

2014 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya'ya tarihi farkla elenen Brezilya ile Arjantin'e penaltılarla boyun eğen Hollanda 3.'lük maçında karşı karşıya geldiler. 

Hollanda, evsahibi Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu.

Yarı final maçında Almanya karşısında tarihi bir yenilgi alan Brezilya, Hollanda'ya da farklı mağlup olarak evinde düzenlediği Dünya Kupası'nda büyük bir hezimet yaşadı.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 2. dakikada penaltıdan Robin van Persie, 17. dakikada Daley Blind ve 90+1. dakikada Georginio Wijnaldum kaydetti.

Hollanda'da Wesley Sneijder karşılaşma öncesi ısınırken sakatlandığı için kadroda yer almadı.2014 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya'ya tarihi farkla elenen Brezilya ile Arjantin'e penaltılarla boyun eğen Hollanda 3.'lük maçında karşı karşıya geldiler. 

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk Yarı

Yarı finalde Almanya'ya 7-1 gibi tarihi bir farkla yenilen Brezilya, Hollanda karşısında da öz güvenini kaybetmiş bir görüntüyle maça başladı.

Rakibinin bu özgüven eksikliğinden faydalanan Hollanda, maça golle başladı. Ceza sahasında topla buluşan Robben van Persie'nin ara pasına depar atarak kaleciyle karşı karşıya kalan Arjen Robben, ceza sahası çizgisine yaklaşırken Thiago Silva tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi ve Silva'yı da sarı kartla cezalandırdı. Meşin yuvarlağın başına geçen Van Persie'nin köşeye düzgün şutu, golle sonuçlandı: 1-0 İŞTE O GOL

Golün ardından toparlanmaya çalışan Brezilya, Jo ve Ramires ile cılız ataklar gerçekleştirse de ikinci golü yine kalesinde gördü.

17. dakikada kontratağa çıkan Hollanda'da karşılaşma öncesinde son anda sakatlanarak kadrodan çıkarılan Wesley Sneijder'in yerine forma giyen Jonathan de Guzman'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı kafayla uzaklaştırmaya çalışan Brezilyalı savunmacı David Luiz'in topu, Daley Blind'in önünde kaldı. Hollandalı genç oyuncunun düzgün vuruşunda top, ağlarla buluştu: 2-0 İŞTE O GOL

Farkın açılmasının ardından daha derli toplu oynamaya başlayan "Sambacılar", 21. dakikada tehlikeli geldi. Ceza sahası çizgisinde topla buluşan Oscar'ın yerden sert vuruşunda Hollanda file bekçisi Jasper Cillessen başarılıydı.

Sağ kanattan frikik kazanan Brezilya, 37. dakikada gole çok yaklaştı. Oscar'ın ceza sahasına kestiği sert ortaya Luiz Gustavo ve Paulinho dokunamayınca, "Sambacılar" net bir gol fırsatından oldu.

41. dakikada gelişen Hollanda atağında Van Persie'nin ceza sahası çizgisinden yarım vole vuruşunda meşin yuvarlak, bu sefer Brezilya kalecisi Cesar'da kaldı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca, ilk yarı Hollanda'nın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci Yarı

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı, 50. dakikada yine Hollanda'dan geldi. İkinci golün sahibi Daley Blind ile verkaça girerek ceza sahasına giren Arjen Robben'in sert şutunda top, Brezilyalı defans oyuncusu Thiago Silva'ya çarparak kaleden uzaklaştı.

60. dakikada tehlikeli gelen Brezilya, aradığı gol fırsatının Ramires ile buldu. Brezilyalı oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak, kale direğinin yakınından auta gitti.

68. dakikada topla buluşan Oscar, ceza sahasında Blind'le yaşadığı ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Oscar'ın kendini yere attığını düşünen Cezayirli hakem Djamel Haimoudi, penaltı bekleyen Brezilyalı oyuncuya hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kartını gösterdi. Pozisyon sırasında sakatlık geçiren Blind, oyuna devam edemedi.

Dakikalar azaldıkça ataklarını sıklaştıran evsahibi Brezilya'da ikinci yarıda oyuna giren Hulk'un Jo'yla paslaşarak ceza sahasının köşesinden 75. dakikada yaptığı vuruşta, top yine auta çıktı.

Brezilyalı futbolcuların etkisiz ataklarına tepki gösteren taraftarlar, son dakikalara doğru oyuncularını ıslıklayarak tepki göstermeye başladı.

Hakem, karşılaşmanın sonuna 5 dakika eklerken, Hollanda uzatmanın ilk dakikasında yine gol buldu. Sağ kanattan topla buluşan ​Daryl Janmaat'ın ortaya çıkardığı topa düzgün bir vuruş yapan Georginio Wijnaldum, skoru 3-0'a getirdi. İŞTE O GOL

Golün ardından Brezilyalı taraftarların futbolcularına tepkisi iyice arttı ve maçın bitiş düdüğü çalana kadar kesilmeden devam etti.

Hollanda, Brezilya'yı 3-0 yenerek Dünya Kupası'nı üçüncü sırada bitirdi.

Stat: Nacional

Hakemler: Djamel Haimoudi (Cezayir), Redouane Achik (Fas), Abdelhak Etchiali (Cezayir)

Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Luiz Gustavo (Dk. 46 Fernandinho), Paulinho (Dk. 57 Hernanes), Ramires (Dk. 73 Hulk), Oscar, Willian, Jo

Hollanda: Jasper Cillessen (Dk. 90+3 Michel Vorm), Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Dirk Kuyt, Daley Blind (Dk. 70 Daryl Janmaat), Jordy Clasie (Dk. 90 Joel Veltman), Georginio Wijnaldum, Jonathan de Guzman, Arjen Robben, Robin van Persie

Goller: Dk. 3 Robin van Persie (penaltıdan), Dk. 17 Daley Blind, Dk. 90+1 Georginio Wijnaldum (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 2 Thiago Silva, Dk. 54 Fernandinho, Dk. 68 Oscar (Brezilya), Dk. 9 Arjen Robben, Dk. 36 Jonathan de Guzman (Hollanda) 

Etiketler : BrezilyaHollanda
Sıradaki Haber
Ne kadar kazanacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz