Futbol

Dünya yıldızları Antalya'da

15 Temmuz 2016 Cuma 19:09 - Son Güncelleme 15 Temmuz 2016 Cuma 16:18

Eto'o vakfının 10. kuruluş yıldönümünde dünya yıldızları bir araya gelecek.

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'nun vakfı tarafından düzenlenecek yardım maçına katılacak dünyaca ünlü futbolcular, karşılaşmanın oynanacağı Antalya'ya gelmeye başladı.

Eto'o Vakfı'nın 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Antalya Arena Stadı'nda Afrikalı çocuklara yardım için yarın düzenlenen maçta yer alacak oyunculardan ilk olarak Eden Hazard geldi. Belçikalı yıldızın ardından Eto'o ve beraberindeki oyuncular Deco, Eric Abidal, Carles Puyol ve Michael Essien'i taşıyan özel uçak Antalya Havalimanı'na iniş yaptı.

CİP Salonu'ndan çıkan futbolcular, organizasyonun galasının yapılacağı Belek Turizm Merkezi'ndeki otele gitti.

Eto'o, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona destek olanlara teşekkür etti ve kendisini Antalya'da Kamerun'daymış gibi hissettiğini söyledi.

Evi olarak kabul ettiği Antalya'da yardım maçını organize ettiği için mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Eto'o, "Antalya halkının büyük yıldızları yakından görecek olması bana da büyük zevk veriyor ancak bu maçın yıldızı Messi ya da Hazard olmayacak. Maçın yıldızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak. Çünkü bir cumhurbaşkanının böyle bir maçta oynaması çok görüldük ve her zaman olan bir şey değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hangi takımda forma giyeceğinin sorulması üzerine ise Eto'o, "Önemli olan oynaması ve gol atması." diye konuştu.

Eto'o, eski takım arkadaşı Messi'nin de gece Antalya'ya geleceğini kaydetti.

Kısa bir süre sonra özel bir uçakla David James, Jay Jay Okocha ve teknik direktör Fabio Capello da Antalya'ya geldi. Bu grup da kendilerini bekleyen araçla kalacakları otele hareket etti.

Antalya'ya gelen ünlü isimler, akşam düzenlenecek galaya katılacak.

Afrikalı çocuklar yararına düzenlenen organizasyon kapsamında Lionel Messi'nin yanı sıra Neymar, Luis Suarez, Diego Armando Maradona, Eden Hazard, Francesco Totti, Michael Essien, Xavi, Augustine Jay Jay Okocha, Pierre-Emerick Aubameyang, Andres Iniesta ve Arda Turan'ın da bulunduğu çok sayıda yıldız futbolcu forma giyecek.

Dünya Karması ile Türk karması arasındaki karşılaşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de forma giyip, ünlü yıldızlarla bir süre futbol oynaması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'den Yıldırım açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz