Futbol

"Kuzey Kore Dünya Kupası finalinde"

14 Temmuz 2014 Pazartesi 16:37 - Son Güncelleme 14 Temmuz 2014 Pazartesi 17:46

Kuzey Kore Milli Takımı'nın Portekiz ile finalde karşılaşacağı belirtildi.

Kuzey Kore'de devlet kontrolündeki medya, Kuzey Kore Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'nda finale çıktığına dair haberler yapmaya başladı.

Ülkesindeki tüm medya ve iletişim ağına sahip olan devlet başkanı Kim Jong'un zaman zaman halka dünyadan kopuk bir şekilde ülkesinin başarı yakaladığı konusunda yalan haberler yaptırdığı biliniyor.

Kuzey Kore'de bir haber programında Kuzey Kore Milli Takımı'nın Portekiz ile finalde karşılaşacağı belirtildi. Devlet başkanı Kim Jong'un montajla halkı selamlarken eklenmiş bir videosu ile Kuzey Kore halkı inandırılmaya çalışıldı. Kuzey Kore Milli Takımı, 2014 Dünya Kupası elemelerinde, daha grup aşamalarında elenmişti.

Ronaldo'ya rakip olduk!

Habere göre Kuzey Kore, Japonya'yı 7-0, ABD'yi 4-0 ve Çin'i 2-0 mağlup edip finalde Cristiano Ronaldo'lu Portekiz ile karşılaşmaya hak kazandı.

Gerçek final Almanya ile Arjantin arasında oynanmış olsa da Kuzey Kore'de bu tip haberler yayınlanmaya devam ediyor.

Yayınlanan videoda Kuzey Kore Milli Takımı'nın eski bir maçındaki seromoni, Brezilya'dan bir stad, Kuzey Kore'nin bir golü ve devlet başkanı Kim Jong'un taraftarları selamlayışı montajlanıp yayınlanıyor.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Boulahrouz Feyenoord'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz