Futbol

Messi'nin büyük hayali yine suya düştü!

14 Temmuz 2014 Pazartesi 02:48 - Son Güncelleme 14 Temmuz 2014 Pazartesi 03:12

Maradona gibi kariyerine Dünya Kupası'nı kazanma başarısına yine ulaşamadı.

2014 Dünya Kupası'nın en çok merak edilen sonuna çok yaklaşmıştı Messi... Futbol sahnesine çıktığı ilk günden bu yana kariyerini kupalar ve rekorlarla dolduran Arjantinli yıldız, finale kadar çıkmasına rağmen yine bir Dünya Kupası'ndan eli boş döndü.

Kariyerinde üçüncü kez Dünya Kupası'nda boy gösteren Messi, Almanya'ya karşı uzatma bölümünde kaybedilen final maçının ardından yine eli boş döndü.

Lionel Messi, Barcelona ile yakaladığı başarılar, kırdığı rekorlar ve attığı birbirinden güzel gollerle birçokları tarafından dünyanın en iyi futbolcusu kabul ediliyor... Ancak kariyeri onlarca kupayla dolu olan Messi, Arjantinli efsane Maradona ile kıyaslanmaktan kurtulamıyor. Defalarca Avrupa ve dünyanın en iyi futbolcusu ödüllerine layık görülen Arjantinli yıldız, milli takımına Dünya Kupası kazandıramadığı için Maradona'nın gerisinde kalıyor.

Aslında 2012 Dünya Kupası'nda ağları sarsamayan Messi, bu kez Dünya Kupası'na iyi bir performansla başlamıştı. Grup aşamasında attığı 4 golle takımını sırtlayan Arjantinli yıldız, gol ve asistleriyle takımını finale kadar sırtlayan oyuncu olmuştu. 

Ancak Messi, finalde aradığını bulamadı. Almanlar'ın üstünlüğüyle sona eren finalle birlikte Messi'nin Dünya Kupası hasreti 4 yıl daha uzadı. 

Maradona ise 1986 ile Arjantinliler'in gönlünde rakipsiz yaşamaya devam edecek. En azından 4 yıl daha...

Messi'nin tek tesellisi: Altın Top

Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'ne layık görülmüş olması Messi'nin Brezilya 2014'teki tek tesellisi...

(Kaynak: NTVspor)

Sıradaki Haber
Son iki şampiyonun ortak noktası: Türkiye!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz