Futbol

ÖZET| Portakallar penaltılarla yarı finalde

06 Temmuz 2014 Pazar 00:30 - Son Güncelleme 06 Temmuz 2014 Pazar 04:10

Hollanda, Kosta Rika'yı penaltılarla 4-3 yenerek, yarı finale yükseldi.

2014 FIFA Dünya Kupası'ndaki son çeyrek final maçı adeta nefesleri kesti. Hollanda normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0 biten karşılaşmada Kosta Rika'yı penaltılarda 4-3 yenerek yarı finale çıktı.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Dev mücadelenin kırılma anı 119. dakikada yaşandı. Avrupa temsilcisi Hollanda, uzatma devrelenin son anlarında üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yaptı. Jasper Cillessen'in yerine kaleye Tim Krul geçti. Krul iki penaltı kurtardı ve "Portakallar"ı yarı finale taşıyan isim oldu. 

Hollanda'da Van Persie, Robben, Sneijder ve Dirk Kuyt kullandıkları penaltı atışlarını gole çevirdi. Kosta Rika'da ise Celso Borges, Giancarlo Gonzalez ve Christian Bolanos penaltıları kaçırmazken Bryan Ruiz ve  Michael Umana, Hollanda'nın kalecisi Tim Krul'a takıldı. Krul'un iki kurtarışıyla "Portakallar" 5. penaltıyı kullanmadan yarı finalin biletini aldı. Böylece Hollanda teknik direktörü Louis van Gaal'in penaltı atışları için kalede yaptığı değişiklik sonuç verdi.

Hollanda, yarı finalde Arjantin'in rakibi oldu.

İŞTE KAZANANI BELİRLEYEN O PENALTI ATIŞLARI

KARŞILAŞMANIN TÜM AYRINTILARI İÇİN "MAÇ MERKEZİ"Nİ TIKLAYINIZ...

DEV MAÇIN KRİTİK POZİSYONLARI

Hollanda ile Kosta Rika arasındaki 4. ve son çeyrek final maçı, Brezilya'nın Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da oynandı.

Navas devleşti

22. dakikada karşılaşmanın ilk gol girişimi Hollanda'dan geldi. Memphis Depay'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Robin van Persie'nin sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşta, kaleci Keylor Navas gole izin vermedi. Seken topu tamamlamak isteyen Wesley Sneijder'in ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, Navas'ın üzerine gitti.

29. dakikada Hollanda, Depay ile gole yaklaştı. Robin van Persie'nin pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Depay'in yerden yaptığı vuruşta, kaleci Navas güçlükle de olsa ayağıyla topu çıkarmayı başardı. İŞTE O POZİSYON

Navas'tan Sneijder'a izin yok

39. dakikada Hollanda, Robben'in kaleyi cepheden gören bir pozisyonda düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Serbest atışı kullanan Sneijder'in sert şutunda, Navas topu kornere çeldi. İŞTE O İKİ ŞIK HAREKET

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

75. dakikada Wesley Sneijder'in sol kanattan kullandığı serbest atışta, Ron Vlaar'ın yaptığı kafa vuruşunda top, direğin üzerinden dışarı gitti.

Wesley Sneijder'in frikiki direkte patladı

82. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına kritik gollerin adamı Wesley Sneijder geçti. Sneijder'in sağ ayağıyla yaptığı mükemmel vuruşta top yan kale direğinden geri döndü, İŞTE SNEİJDER'İN O MÜTHİŞ FRİKİKİ

84. dakikada ceza alanının sağ tarafında dar bir açıda topla buluşan van Persie'nin vuruşunda, kaleci Navas bir kez daha başarılıydı.

Persie ıskaladı!

89. dakikada Sneijder'in sol kanattan arka direğe ortaladığı topu kale sahası içinde müsait durumda olmasına rağmen ıskalayan van Persie, mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Son anda müthiş fırsat

90+3. dakikada Hollanda öne geçme fırsatını kullanamadı. Blind'in sol kanattan yerden ortaladığı top, kaleye paralel geçtikten sonra van Persie'nin önünde kaldı. Arka direkte boş pozisyondaki van Persie'nin vuruşunda meşin yuvarlak, önce çizgi üzerindeki Yeltsin Tejeda'ya, ardından üst direğe çarparak oyun alanına döndü. İŞTE O POZİSYON

Mücadelenin normal süresi 0-0 beraberlikle sonuçlandı ve uzatma bölümüne geçildi.

Uzatmada da Navas geçit vermiyor

Uzatmalara da Hollanda etkili başladı. Mmaçın 94. dakikasında sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Arjen Robben kullandı. Robben'in ortasında penaltı noktası önünde Ron Vlaar uygun durumda kafa vuruşunu yaptı. Günün başarılı ismi kaleci Keylor Navas sağına giden topu çok iyi uzanarak kornere çelmeyi başardı. İŞTE O SÜPER KURTARIŞ

Kosta Rika az daha maçı koparıyordu

117. 117. dakikada Kosta Rika ender gelişen ataklarından birinde öne geçme şansı yakaladı. Savunmadan kurtularak önünü boşaltan Marcos Urena'nın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, Hollanda kalecisi Jasper Cillessen başarılıydı.  İŞTE PORTAKALLAR'IN CANINI SIKAN O POZİSYON

Sneijder yine direğe takıldı

119. dakikada Hollanda bu maçta 3. kez direği geçemedi. Jeremain Lens'in pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, sağ ayağıyla yaptığı mükemmel vuruşta kaleci Keylor Navas'ın üzerinden geçti ancak üst direkten geri döndü.  İŞTE O POZİSYON

Hollanda'dan penaltı hamlesi...

Avrupa temsilcisi Hollanda, uzatma devrelenin son anlarında ilginç bir oyuncu değişikliğine imza attı. "Portakallar" 119. dakikada yani penaltılara geçilmeden üçüncü ve son oyuncu değişikliğini kale için yaptı. O dakikada Jasper Cillessen'in yerine kaleye Tim Krul geçti.

Uzatma bölümünde de gol çıkmayınca karşılaşmanın galibi penaltı atışları sonucunda belli oldu.

PENALTILARDA HOLLANDA SEVİNDİ

İlk penaltı atışlarını Celso Borges ve van Persie golle sonuçlandırdı: 1-1. Kosta Rika'da Bryan Ruiz, ikinci penaltı vuruşunda kaleci Tim Krul'a takıldı. Hollanda, Robben'in kaydettiği golle ikinci penaltılar sonucunda 2-1 öne geçti. Kosta Rika, Giancarlo Gonzalez ile durumu 2-2'ye getirirken, Sneijder'in başarılı penaltısı, Hollanda'yı bir kez daha öne taşıdı: 3-2.

Kosta Rika, Christian Bolanos ile durumu 3-3 yaptı. Dirk Kuyt takımını bir kez daha öne geçirdi: 4-3. Teknik direktör Louis van Gaal'in penaltı atışları için oyuna dahil ettiği kaleci Tim Krul, Michael Umana'ya gol izni vermedi ve Hollanda rakibini penaltılarda 4-3 yenerek yarı finalde Arjantin'in rakibi oldu.

Kosta Rika için rüya bitti

İngiltere, İtalya ve Uruguay gibi dev ekipleri bulunduğu "ölüm grubu"ndan lider olarak çıkan ve 2. turda Yunanistan'ı geçerek çeyrek finale yükselen Kosta Rika içinse o güzel rüya böylece sona erdi.

Bu arada ilk üç çeyrek final maçında olduğu gibi Hollanda-Kosta Rika karşılaşmasının öncesinde de iki takımın kaptanları, ırkçılığa karşı mesaj içeren bir metin okudu.

İŞTE KAZANANI BELİRLEYEN O PENALTI ATIŞLARI

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Stat: Fonte Nova Arena

Hakemler: Ravshan Irmatov, Abduxamidullo Rasulov (Özbekistan), Bakhadyr Kochkarov (Kırgızistan)

Hollanda: Jasper Cillessen (Dk. 120+1 Tim Krul), Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Dk. 106 Klaas Jan Huntelaar), Daley Blind, Dirk Kuyt, Georginio Wijnaldum, Wesley Sneijder, Memphis Depay (Dk. 76 Jeremain Lens), Arjen Robben, Robin van Persie

Kosta Rika: Keylor Navas, Johnny Acosta, Giancarlo Gonzalez, Michael Umana, Cristian Gamboa (Dk. 79 Dave Myrie), Junior Diaz, Celso Borges, Yeltsin Tejeda (Dk. 97 Jose Cubero), Bryan Ruiz, Christian Bolanos, Joel Campbell (Dk. 66 Marcos Urena)

Sarı kartlar: Dk. 38 Junior Diaz, Dk. 52 Michael Umana, Dk. 81 Giancarlo Gonzalez, Dk. 107 Johnny Acosta (Kosta Rika), Dk. 64 Bruno Martins Indi, Dk. 111 Klaas Jan Huntelaar (Hollanda)

Sıradaki Haber
ÖZET | Tangocular yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz