Futbol

"Rüya bitti"

10 Temmuz 2014 Perşembe 12:31 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2014 Perşembe 12:38

Hollanda'nın final şansını kaçırması, ülke medyasında geniş yer buldu.

Hollanda'nın, 2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin'e penaltılar sonunda 4-2 yenilerek final şansını kaçırması, ülke medyasında geniş yer buldu.

Yenilgiyi "Hayal kırıklığı", "Rüya bitti" ve "Dram" gibi başlıklarla veren medya organları, A Milli Futbol Takımlarının turnuva boyunca ortaya koyduğu başarıyı ise övdü.

Maçı canlı yayınlayan NOS televizyonu "Turuncularda hayal kırıklığı" başlığıyla verdiği haberde, Hollanda'nın, heyecanlı geçen karşılaşmada Arjantin karşısında finali penaltılar sonunda kaçırdığını duyurdu.

Her iki takımın da kontrollü ve savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyduğuna vurgu yapılan haberde, Arjantin'in, AZ Alkmaar'ın eski kalecisi Romero'nun kurtarışlarıyla maçı kazanarak finale çıktığı kaydedildi.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf'ın "Rüya bitti" ve "Turuncular için Dünya Kupası'nda dram" başlıklarını kullandığı manşet haberinde, Hollanda'nın finale giden yolunun Arjantin tarafından engellendiği belirtilerek, Brezilya ile teselli maçına çıkılacağı vurgulandı.

120 dakika boyunca Arjantin savunmasını aşamayan Hollanda'da Vlaar ve Sneijder'in penaltı kaçırdığı hatırlatılan haberde, "Üst üste beş galibiyetten sonra Brezilya macerasının sonuna gelindi" ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA KUPASI İLE İLGİLİ HER ŞEY BURADA!

Gazete ayrıca teknik direktör Louis van Gaal'ın, Kosta Rika maçının son dakikasında oyuna giren ve iki penaltı kurtararak takımının tur atlamasında büyük pay sahibi olan yedek kaleci Krul'u, oyuncu değişikliği hakkı olmadığı için bu maçta kaleye geçiremediğine de dikkati çekti.

"Penaltı dramı" başlığını tercih eden AD gazetesi, Vlaar ve Sneijder'in kaçan penaltılarından sonra turuncuların rüyasının bittiğini yazdı. Dünya Kupası macerasının hayal edilemeyecek kadar uzun sürdüğünün altını çizen gazete, Hollanda'nın finalden önceki son engelde Arjantin tarafından avlandığını ifade etti.

NRC Next gazetesi de ilk sayfasına yazı yerine turuncu rengin üzerine ağlayan büyük bir yüz çizimi koydu. Futbol turnuvasının sonuçtan daha fazla anlamlar taşıdığına değinen gazete, üzgün olmak için bir nedenin bulunmadığını, Hollanda'nın bu Dünya Kupası'nı memnuniyetle hatırlayabileceğini kaydetti.

Maçla ilgili televizyonda değerlendirmede bulunan Hollandalı eski futbolcu Ronald de Boer ise iki takımın da kaybetmemek için mücadele ettiğini söyledi.

Hollanda'nın önemli iki önemli pozisyon yakaladığına işaret eden De Boer, penaltı atışlarını kimin yapacağına ilişkin tercihi de eleştirerek, "Vlaar ilk penaltıyı kullanmamalıydı. Her zaman en iyi penaltıcıya tercih etme lazım. Kosta Rika karşısında penaltı kullanmayan Vlaar burada ilk penaltıyı kullandı" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada 16 milyon nüfuslu ülkede dün akşamki maçı, televizyondan 9 milyondan fazla kişinin izlediği belirtildi.

Sıradaki Haber
Cüneyt Çakır'a tam not
Yükleniyor lütfen bekleyiniz