Futbol

Lewandowski tarihe geçti

08 Ekim 2017 Pazar 22:39 - Son Güncelleme 08 Ekim 2017 Pazar 22:58

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 10. ve son hafta maçında Karadağ'ı 4-2 yenen Polonya, Rusya'da düzenlenecek dev turnuvaya katılma hakkı kazandı. Mücadelede bir gol atan Polonya'nın forveti Robert Lewandowski ise Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 16 gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası'na Avrupa kıtasından katılacak 13 takımın belli olacağı elemelerde son haftası heyecanı yaşanıyor, 

E grubundaki birincilik mücadelesinin galibi Polonya oldu. Son müsabakalar öncesi 3 puan farkla lider olan Polonya, Karadağ'ı ağırladı. Ev sahibi ekip maçı 4-2 kazandı.

Polonya'nın gollerini Krzysztof Maczynski, Kamil Grosicki, Robert Lewandowski ve Filip Stojkovic (kendi kalesine) atarken konuk ekibin golleri Stefan Mugosa ve Nikola Vukcevic'ten geldi.  

25 puanla grubu ilk sırada bitiren Polonya böylece Belçika, Almanya, İngiltere, İspanya'dan sonra elemeler sonucu Avrupa'dan finallere katılacak 5. takım oldu.

Polonyalı Robert Lewandowski ise Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 16 gol atan ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Bu arada sahasında Romanya ile 1-1 berabere kalan Danimarka ise E Grubu'nu 20 puanla 2. sırada tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz