Futbol

VİDEO | Abidal futbolu bıraktı

19 Aralık 2014 Cuma 17:18 - Son Güncelleme 19 Aralık 2014 Cuma 23:26

Olympiakos'da forma giyen Eric Abidal, futbola veda etti.

Basın toplantısında konuşan Abidal, yeşil sahalara veda ettiğini belirterek, "Kişisel nedenlerle futboldan emekliye ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Kariyerim boyunca en üst seviyede sürdürdüğüm futbol hayatımı sonlandırma konusunda doğru zamanın geldiğini biliyorum" dedi.

Hayatında yeni bir döneme başlamak istediğini vurgulayan 35 yaşındaki Fransız oyuncu, "Olympiakos taraftarına geçmiş aylarda bana gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Kariyerim boyunca çalıştığım teknik direktörler ve çocukluğumdan bu yana beni tedavi eden tüm sağlık görevlilerine ve bugüne kadar formasını giydiğim kulüplere de şükranlarımı sunuyorum. Unutamayacağım anlar yaşadım ve onları her zaman sevgiyle anacağım" ifadelerini kullandı.

Abidal'in sahalara vedasına ilişkin, yeşil sahaların önemli futbol adamları da değerlendirmelerde bulundu. Barcelonalı Dani Alves, Fransız futbolcudan övgüyle bahsederek, "Onun herkesten daha büyük bir kalbi var. Her zaman önceliği, diğerlerini düşünmek olmuştur" dedi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola ise Fransız futbolcuyu "dürüstlüğün timsali" olarak niteleyerek sonraki hayatında başarılar diledi.

Fransa'nın Monaco, Lille ve Lyon gibi önemli takımlarında oynamasının ardından futbol kariyerindeki en önemli çıkışı 2007-2013 yıllarında forma giydiği Barcelona formasıyla yaşayan Abidal, Katalan temsilcisinde çıktığı 192 maçta 2 Şampiyonlar Ligi, 4 La Liga, 2 Dünya Kulüpler Kupası, 2 Süper Kupa ve 2 İspanya Kupası kaldırmıştı. Aynı dönemde iki karaciğer nakli operasyonu geçirmesine rağmen yeniden yeşil sahalara dönmeyi başaran Abidal, 67 kez de Fransa Milli Takımı'nın formasını terletmişti.

AA

Sıradaki Haber
İşte yılın 11'i adayları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz