Futbol

Ali Çoban vefat etti

28 Mayıs 2014 Çarşamba 10:10 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2014 Çarşamba 11:34

Türk futbolunun efsane stoperlerinden Ali Çoban hayatını kaybetti.

Dün (27 Mayıs) yoğun bakıma alınan, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden eski Galatasaraylı Ali Çoban hayatını kaybetti.

Bir süredir amansız bir hastalığa karşı büyük bir mücadele veren, Beşiktaş ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu Ali Çoban geçirdiği rahatsızlık sonucu 8 Mayıs'ta hastaneye kaldırılmıştı.

Buradaki tedavisinden sonra evinde istirahata çekilen Çoban, amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak yaşama veda etti.

Ali Çoban Kimdir?

1955 tarihinde Tekirdağ 'da doğan Galatasaray'ın unutulmaz defans oyuncusu Ali Çoban, futbola Ortaköyspor'da başladı.

1974 yılında Bandırmaspor'da forma giyerek profosyonelliğe adım attı. Daha sonra sırasıyla ;Gaziantepspor (1 yıl), Zonguldakspor (1 yıl), Beşiktaş (4 yıl), Galatasaray (4 yıl) Kocaelispor (2 yıl), Sarıyer(2 yıl), Karşıyaka'da (2 yıl) futbol oynadı.

Karşıyaka'da oynarken geçirdiği sakatlık sonucu futbol kariyerine son verip teknik direktörlük yaptı.

1980-1981 sezonunda Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olan Ali Çoban, mevkisinde başarılı sezonlar geçirmiş ve 1984-85 sezonuna kadar görev yapmıştı.

Ali Çoban 11 Kez Genç Milli, 14 Kez Amatör Milli, 8 Kez Ümit Milli ve 8 kez de A Milli Takım forması giydi.

GALATASARAY'DAN ALİ ÇOBAN MESAJI

Galatasaray kulübü de Ali Çoban'ın vefatı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

"Galatasaray'ın ve Türk futbolunun unutulmaz oyuncusu Ali Çoban'ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Galatasaray'da 4 yıl forma giyen, gerek oyunu gerekse de duruşu ile taraftarların büyük sevgisini kazanan Ali Çoban'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk futbol camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Çoban'ın cenazesi, yarın (29 Mayıs) Ortaköy Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Sıradaki Haber
Galatasaray'a 2 golcü birden
Yükleniyor lütfen bekleyiniz