Futbol

Bal-kes 1 puanı kurtardı!

30 Ocak 2015 Cuma 19:01 - Son Güncelleme 30 Ocak 2015 Cuma 23:11

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar BLD., Balıkesirspor ile puanları paylaştı.

Spor Toto Süper Lig'de  Akhisar Belediyepor sahasında lig sonuncusu Balıkesirspor ile  2-2 berabere kaldı. 

Karşılaşmada Akhisar'ın gollerini 8. dakikada Bilal Kısa, 39. dakikada Güray Vural attı. Balıkesirpor'un golleri ise 63. dakikada Custodio ve 90. dakikada Ante Kulusic'in ayağından geldi. 

Bu sonuçla Akhisar Belediyespor puanını 19'a, Balıkesirspor ise 13'e yükseltti. 

Maçın önemli anları:

8. dakikada, Akhisar Belediyespor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta, Güray Vural'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Bilal Kısa'nın sert şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

31. dakikada, Uğur Akdemir'in sağdan ortasında Sercan Yıldırım, altı pas içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sercan Yıldırım'ın vuruşunda kaleci Oğuz Dağlaroğlu, topu kornere çeldi.

37. dakikada, Sertan Vardar pasını Gekas'a verdi. Yunan futbolcunun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

40. dakikada, ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Sertan Vardar'ın sol kanattan ortasında kaleci Vukovic, topu uzaklaştırmak istedi. Ceza sahasında meşin yuvarlağı önünde bulan Güray Vural'ın şutu golle sonuçlandı: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Akhisar Belediyespor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

53. dakikada gelişen konuk takım atağında, sol kanattan hareketlenen Muğdat Çelik, topu ceza sahasındaki Bülent Cevahir ile buluşturdu. Bülent Cevahir'in vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla dışarı çıktı.

61. dakikada, ceza sahasına giren Muğdat Çelik'in pasında top, Akhisar Belediyespor'dan Douglas'a çarpıp ağlarla buluştu: 1-2

83. dakikada, Mehmet Akyüz'ün pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gekas'ın vuruşunda, Balıkesirspor kalecisi Vukovic, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90. dakikada, Balıkesirspor beraberliği yakaladı. Eray Ataseven'in sağdan ortasında, top kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun ellerinden sekti. Pozisyonu iyi takip eden Kulusic, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 2-2

Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Ali Palabıyık, Ali Saygın Ögel, Erdinç Sezertam

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Orhan Taşdelen, Bilal Kısa, Gekas, Güray Vural (Dk. 66 Mehmet Akyüz), Custo (Dk. 77 Merter Yüce), Douglas, Zokora, Pekin Köşnek, Sertan Vardar (Dk. 71 Bruno), Kadir Keleş

Balıkesirspor: Vukovic, Aykut Çeviker (Dk. 45 Eray Ataseven), Vargas, Gökhan Ünal (Dk. 74 Ali Öztürk), Da Silva, Sercan Yıldırım (Dk. 45 Ermin Zec), Kulusic, Hasan Hatipoğlu, Bülent Cevahir, Uğur Akdemir, Muğdat Çelik

Goller: Dk. 8 Bilal Kısa, Dk. 40 Güray Vural (Akhisar Belediyespor), Dk. 61 Douglas (kendi kalesine), Dk. 90 Kulusic (Balıkesirspor)

Sarı kartlar: Dk. 58 Pekin Köşnek, Dk. 63 Custo (Akhisar Belediyespor), Dk. 90 Muğdat Çelik (Balıkesirspor)

Maç sonu açıklamalar:

Süper Toto Süper Lig'de sahasında Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalan Akhisar Belediyespor'un Teknik Direktörü Roberto Carlos, "İlk yarı iyi top oynadık, ikinci devre ise Akhisar Belediyespor sahada yoktu" dedi.

Carlos, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk devrede iyi pas yapıp topa sahip olarak iki gol bulduklarını söyledi.

Devre arasında rakiplerinin ikinci yarının ilk 10 dakikasında baskılı oynayacağı yönünde futbolcularını uyardığını aktaran Carlos, "Balıkesirspor'un ilk golü bulmasının ardından geri çekildik. Hatalarımızla kolay olan maçı rakibimize verdik" ifadesini kullandı.

Carlos, maçın iki devresinin farklı değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Futbolcularının, ilk yarıdaki oyunu sergilemeye alışık olmadığını anlatan Carlos, "İkinci yarıda futbolcular güvenlerini kaybetti. İlk yarı iyi top oynadık, ikinci devre ise Akhisar Belediyespor sahada yoktu" diye konuştu.

Bir gazeteci, Carlos'a, forvet oyuncuları Gekas ve Mehmet Akyüz'ün formsuzluğuyla ilgili düşüncelerini sordu.

Sakatlığı süren Vaz Te'nin tedavisinin kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini bildiren Carlos, "Bir yabancı transferi daha yapabiliriz ancak önemli olan, takım içindeki futbolcular. Mehmet Akyüz ile konuşmamız gerekiyor. Gekas'ı biraz daha motive etmemiz lazım. Sertan ile konuşacağız" diye konuştu.

Roberto Carlos, takımdaki sistem ve oyun anlayışını değiştirdiğini, futbolcularının buna alışmasının biraz zaman alacağını belirtti.

Takım devraldığında antrenmansız olduklarını ifade eden Carlos, "Maç yoğunluğundan dolayı çok az antrenman yapıp hemen maça geliyoruz. Önceki hocayı suçlamak yerinde değil ama takımda form eksikliği var. Çok kaliteli futbolcular var. Ben gelmeden önce sadece koşuyorlardı, şimdi sadece futbol oynuyorlar. İyi pas yapıyorlar. Problem gol sıkıntısı değil, antrenman yetersizliği. Şimdiden söyleyeyim, Akhisar Belediyespor 5'inci, 6'ncı sıraya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesirspor cephesi

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise maça yanlış başladıklarını ve ikinci golden sonra tamamen oyundan düştüklerini söyledi.

Devre arasındaki konuşmada geçmiş maçları hatırlattığını ve oyuncularının da ikinci yarı için verdiği taktiğe sadık kaldığını söyleyen Özdeş, şunları kaydetti:

 

"Umuyorum aldığımız son dakika puanı, kurtuluşumuz için bir başlangıç olur. Lig devam ediyor. Önümüzde çok daha zor bir Konya maçı var. Şimdi ona hazırlanacağız. İç sahada galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Kalan 16 maçtan 9'unu evimizde oynayacağız. Çok iyi taraftar grubumuz var. Onlardan bizi daha da desteklemelerini istiyorum."

Sıradaki Haber
Pazarspor'a Süper Lig'den iki takviye
Yükleniyor lütfen bekleyiniz