Futbol

2010 Dünya Kupası'nda doping iddiası!

23 Ağustos 2017 Çarşamba 14:57 - Son Güncelleme 23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:08

İngiliz basını dün gece, Fancy Bears isimli Rus hacker grubunun sızdırdığı WADA'ya ait belgeleri yayınladı. Bunun ardından da 2010 Dünya Kupası'nın oynandığı dönemde İngiltere'de oynayan futbolculara odaklandı.

İngiliz basınında çıkan haberlerde, o sıralar Manchester City de oynayan Carlos Tevez ve eski Liverpool futbolcusu Dirk Kuyt dahil pek çok futbolcunun 2010 Dünya Kupası'nda yasaklı madde kullandığının Dünya Anti-doping Ajansı WADA tarafından tespit edildiği, ancak buna rağmen kendilerine ceza verilmediği ve bu maddeleri kullanmaya devam ettikleri iddia edildi.

Fancy Bears'ın sızdırdığı belgelerde, Türkiye'de oynamış futbolculardan Dirk Kuyt'ın yanı sıra eski Mario Gomez'in de adı geçiyor. Haberde adı geçen futbolculardan bazıları ise şunlar:

Arjantin'den Diego Milito, Carlos Tevez, Juan Veron, Gabriel Heinze; Almanya'dan Mario Gomez, Christian Trasch, İtalya'dan Vincenzo Iaquinta, Mauro Camoranesi, Yunanistan'dan Zavellas ve Kapetanos; Slovakya'dan Jakubko.

FIFA'nın, belgelerin illegal yoldan elde edilmesi nedeniyle olayı en sert şekilde kınadığı yazılırken başka bir adım atıp atmayacağı merakla bekleniyor. Fancy Bears grubu, WADA'nın belgelerini heklediği geçen yıldan beri, bisiklet ve atletizm dahil çeşitli branşlara ait doping belgeleri yayınlamaya devam ediyor.

Sıradaki Haber
Avrupa'nın devleri gençlere güveniyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz