Futbol

Almanya, UEFA'ya dosyasını verdi

24 Nisan 2018 Salı 13:40 - Son Güncelleme 24 Nisan 2018 Salı 13:45

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için yeni bir süreç başlıyor. Türkiye'nin şampiyonaya ev sahipliği için yarıştığı Almanya, adaylık ayrıntılarının yer aldığı dosyayı UEFA'ya verdi. Türk heyeti ise bu hafta içinde UEFA yetkilileri ile bir araya gelecek.

Türkiye mi? Almanya mı?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için yarışan iki ülkenin adaylık dosyaları bu hafta UEFA'nın elinde olacak.

Dosyalarını teslim etmek için İsviçre'ye giden Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel sloganlarının "Avrupa'nın kalbinde futbolla birleşim" olduğunu söyledi.

Türkiye ise "Birlikte Paylaşalım" sloganıyla yola çıktı.

Son olarak 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Almanya, bu organizasyonda da taraftarlara maç biletleriyle trenleri ücretsiz kullandırmayı planlıyor.

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel UEFA'nın adaylıkla ilgili iki ülkenin de dosyalarını yayınlamasının şeffaflık açısından daha iyi olacağını söyledi.

Almanya daha önce bu turnuvayı Federal Almanya adıyla 1988 yılında düzenlemiş, 2006'da ise Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmıştı.

Dosyasını hafta içinde UEFA'ya teslim edecek olan Türkiye ise seçilmesi durumunda ilk kez turnuvanın ev sahipliğini yapacak.

Adayların dosyalarını teslim alan UEFA, Eylül ayında kararını açıklayacak. 

Sıradaki Haber
Cenk Tosun, Allerdyce'ın vazgeçilmezi oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz