Futbol

Arnavutluk'tan UEFA'ya tepki

24 Ekim 2014 Cuma 17:24 - Son Güncelleme 24 Ekim 2014 Cuma 17:35

Arnavutluk Futbol Federasyonu, Sırbistan maçı hakkındaki karara tepki gösterdi.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun 14 Ekim'de oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Sırbistan-Arnavutluk maçıyla ilgili kararı, Arnavutluk'ta "adaletsiz ve hayal kırıklığı yaratan bir karar" olarak nitelendirildi.

UEFA'nın kararının ardından açıklama yapan Arnavutluk Futbol Federasyonu Hukuk İşleri Sorumlusu Artan Heydari, UEFA'nın kararının "adaletsiz" olduğunu belirterek, federasyon olarak 3 puanın kendilerine verilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Bunun için tüm yasal yolları kullanacaklarını vurgulayan Heydari, "Mücadelemiz devam edecek. 3 puan bizim hanemize yazılmalıydı" diye konuştu.

Arnavutluk A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Gianni De Biasi de 3 puanı kendilerinin hak ettiğini söyledi.

Kararı, "hayal kırıklığı yaratan ve adaletsiz" olarak niteleyen Biasi, "UEFA'yı anlıyorum ancak bizi her anlamda mağdur eden bu kararı kabullenmemiz zor" dedi.

Biasi, UEFA'yı kararı yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun kararına göre, 3-0 hükmen galip ilan edilen Sırbistan'ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda 3 puanı silinmişti. Ayrıca Sırbistan'ın, elemelerde evinde yapacağı iki maçın, seyircisiz oynanmasına karar verilmişti. Sırbistan ve Arnavutluk, 100 biner avro para cezasına çarptırılmıştı.

Sırbistan ile Arnavutluk arasında Belgrad'da oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk''u simgeleyen bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı. Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.

Etiketler : ArnavutlukUEFA
Sıradaki Haber
VİDEO | UEFA'dan Fenerbahçe açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz