Futbol

Barça taraftarı Real Madrid'ten daha çok

24 Ekim 2014 Cuma 14:54 - Son Güncelleme 24 Ekim 2014 Cuma 15:02

77 milyon beğenisi olan Barça'yı, 75,5 milyon beğeni ile R.Madrid takip ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un veri takımı, İspanya'nın önde gelen kulüpleri Real Madrid ile Barcelona arasında yarın oynanacak El Clasico maçı öncesinde, iki takımın dünya genelindeki ağırlıklı taraftar dağılımını gösteren bir harita hazırladı.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, haritada kırmızıyla gösterilen ülkeler daha çok Barcelona'yı, beyazla gösterilen ülkeler ise ağırlıklı olarak Real Madrid'i destekliyor. Ezeli rakiplerden Barcelona 77 milyon, Real Madrid de 75,5 milyon beğeni ile Facebook'taki "en beğenilen spor takımları" unvanını elinde tutuyor.

İki takımın toplam 150 milyonu aşan Facebook takipçilerinin dünyadaki dağılımını gösteren haritada Türkiye, Real Madrid'i destekleyen ülkeler arasında yer alıyor.

"İspanya'nın takımı Barcelona mı Real Madrid mi?" tartışmasına yeni bir boyut katan haritaya göre, İspanya'da ağırlıklı olarak Real Madrid taraftarları bulunuyor.

Haritaya göre, iki takımda forma giyen futbolcuların ülkeleri de taraftar sayısının yükselmesinde etkili oluyor. Brezilyalı Neymar ve Arjantinli Lionel Messi'nin ülkelerinde, bu futbolcuların forma giydiği Barcelona desteklenirken, Cristiano Ronaldo'nun ülkesi Portekiz'de ise Real Madrid taraftarları öne çıkıyor.

Sıradaki Haber
Inter'de şaşırtan ayrılık!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz