Futbol

"Blatter'den farklı olarak..."

28 Ocak 2015 Çarşamba 19:51 - Son Güncelleme 28 Ocak 2015 Çarşamba 19:56

Michael van Praag, FIFA başkanlığını bir dönem için istiyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına adaylığını koyan Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Michael van Praag, seçilmesi halinde görevini 4 yıl sürdürecek.

Başkent Amsterdam'da düzenlediği basın toplantısında başkanlık adaylığına ilişkin açıklamada bulunan Praag, resmi adaylık başvurusunu dün FIFA genel merkezine gönderdiğini belirtti.

Adaylığını ilk etapta kendi ülkesi dışında Belçika, Romanya, İsveç ve Faroe Adaları'nın desteklediğini anlatan Praag, başka ülkelerden de destek aldığını ve görüşmelere başlayacağını ifade etti.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ile daha önce adaylığı konusunda konuştuğunu vurgulayan Praag, "Blatter'den farklı olarak, seçilirsem sadece 4 yıllığına, yani bir dönem başkanlık yapacağım. Çünkü yeni nesle yer açmak istiyorum. 4 yıl içinde çok şey yapılabileceğini biliyorum. FIFA'nın daha modern hale gelmesi gerekiyor" diye konuştu.

Praag, seçilmesi halinde FIFA'nın mevcut başkanı Blatter'in kurumda danışmanlık yapabileceğini ve bunun resmi bir görev olmaması nedeniyle sorun teşkil etmeyeceğini dile getirdi.

Güvenirliğini yitiren FIFA'nın zan altında olduğunu öne süren Praag, kurumun şeffaflaşması gerektiğini ifade ederek, "Seçilirsem tüm ülkelerin başkanı olacağım. Seçim kampanyasının finansmanını ise Hollanda Futbol Federasyonu karşılayacak" dedi.

Praag, başkanlık şansını nasıl gördüğü sorusu üzerine, "Hepimiz futbol dünyasından geliyoruz. Küçük takımlarla ünlü takımların mücadelesinde bazen büyük kulüplerin de elendiğine şahit oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA'nın maddi konularda daha şeffaf hale gelmesi gerektiğine değinen Praag, Dünya Kupası'na katılacak ülke sayısının artmasını istediğini de söyledi.

FIFA'nın 29 Mayıs'ta düzenlenecek genel kurulunda, şimdiye kadar Praag'ın yanı sıra FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali Bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, eski futbolcular David Ginola ile Portekizli Luis Figo ve Sepp Blatter başkanlığa aday olduklarını açıklamıştı.

Sıradaki Haber
Mourinho'ya 'Big Ben' cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz