Futbol

Bülent Uygun'un gözü Süper Lig'de

18 Ocak 2018 Perşembe 15:09 - Son Güncelleme 18 Ocak 2018 Perşembe 16:48

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar'da Bülent Uygun'un teknik direktörlüğünü yaptığı El-Gharafa kulübünü ziyaret etti. Uygun, "Türkiye'deki iyi futbolcuları, 2022 Dünya Kupası öncesi buraya transfer etmek adına bir çalışma yapıyorum" dedi.

Katar'daki temaslarını sürdüren Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile El Ghafara kulübüne gitti. Uygun ve takım yöneticileriyle sohbet eden Tüfenkci, Türkiye'deki liglerin yanı sıra Katar ligini de takip ettiğini söyledi.

Tüfenkci: "Bülent Hoca da onay veriyorsa Yeni Malatyaspor'a transfer edelim" 

Tüfenkci, El-Gharafa'nın daha üst sıralarda yer alacağına inandığını ve şampiyonluğa oynaması gerektiğini vurgulayarak, "Genç futbolculardan iyileri varsa ve Bülent Hoca da onay veriyorsa Yeni Malatyaspor'a transfer edelim" dedi.

Bakan Tüfenkci, bölgede yaşanan olaylara bakıldığında, Türkiye ve Katar'ın güçlü olması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'den, Katar'a futbolcu transferi

El-Gharafa Teknik Direktörü Uygun da Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Katar'ın, Ortadoğu'nun incisi olduğunu vurgulayan Uygun, Türkiye ile yürütülen politikalarda önemli mesafe alındığını söyledi.

"Sneijder'e Amerika ve Çin'den de teklif geldi"

Al-Gharafa olarak ligin ikinci yarısına galibiyet ile başladıklarını vurgulayan Uygun, Nice'den transfer ettikleri Wesley Sneijder’in takımlarına güç kattığını kaydetti.

Bülent Uygun, "Sneijder zaten bir Galatasaraylı olarak Türkiye ve Galatasaray camiasını çok seviyor. Benim bu transfer teklifimden sonra Amerika ve Çin’den teklifler vardı, kendisi burada olmanın kendisine daha büyük keyif vereceğini söyledi ve 2022’de gençlere hizmet etmek için buraya geldi. İnşallah çok çalışarak takımımızı bu sezon yukarı sıralara çekip, sonraki senelerde şampiyonluk yolunda yürüyeceğiz" diye konuştu.

Uygun, "spor elçisi" olarak Katar'da elinden gelenin en iyisini yapacağını belirterek, "2022 Dünya Kupası, Katar'da yapılacak. Bu, Katar kadar Müslümanlar ve Türkiye için de çok önemli" dedi.

"Türkiye'den Katar'a futbolcu transferinin ihtimali yüksek"

Uygun, Türkiye'den Katar'a futbolcu transferine ilişkin sorulara da "Olma ihtimali yüksek. Bununla ilgili ayırdığımız önemli bir rakam var. Türkiye'deki iyi futbolcuları, 2022 Dünya Kupası öncesi buraya transfer etmek adına bir çalışma yapıyorum." dedi.

Bülent Uygun ve Sneijder, Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na forma hediye etti. 

Sıradaki Haber
Pique 4 yıl daha Barcelona'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz