Futbol

CAF'tan Platini'ye tepki

22 Ekim 2014 Çarşamba 15:52 - Son Güncelleme 22 Ekim 2014 Çarşamba 15:55

CAF, UEFA Başkanı Michel Platini'ye tepki gösterdi.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), iç işlerine karıştığı gerekçesiyle UEFA Başkanı Michel Platini'ye tepki gösterdi.

CAF'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini'nin pazar günü yayınlanan bir televizyon programında Fas'ta 2015'te düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası'nın tarihinin, Ebola virüsünün yaygınlaşmasını engellemek amacıyla değiştirilmesi gerektiği yönündeki ifadelerine yanıt verildi.

Fas'ın da aynı gerekçeyle turnuvanın ertelenmesi yönünde bir talebi olduğu ve konunun bir haftadır kamuoyunda tartışıldığı hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) turnuvanın ertelenmesi gerektiği yönündeki desteğini referans göstererek, Bay Platini dahil birçok kişi konu hakkındaki fikrini beyan etti. DSÖ'nün isteği nedeniyle yakından ilgilenemediğimiz virüs salgınından en çok etkilenen Gine, Sierra Leone ve Liberya dışında kıtadaki diğer ülkelerde herhangi bir yaptırım bulunmamaktadır.

Başkan Issa Hayatou yönetiminde CAF, her zaman özgür düşünceleri desteklemekte ve kişilerin kendini ifade etme hakkından mahrum bırakılmamasına özen göstermektedir. Buna rağmen Afrika ve CAF'ı doğrudan ilgilendiren konulara müdahale edilmemesi de son derece dikkate alınması gereken bir durumdur."

Sıradaki Haber
"Neymar olayı"nda flaş gelişme
Yükleniyor lütfen bekleyiniz