Futbol

Milan'a turu Hakan Çalhanoğlu getirdi

29 Ocak 2020 Çarşamba 01:35 - Son Güncelleme 29 Ocak 2020 Çarşamba 01:54

İtalya Kupası çeyrek finalinde Milan, normal süresi 2-2 tamamlanan maçta Torino'yu uzatmalarda 4-2 mağlup etti ve kupada yarı finale yükseldi. TRT SPOR'dan naklen yayınlanan karşılaşmaya milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu damgasını vurdu.

İtalya Kupası çeyrek final maçında Milan, Torino'yu konuk etti. TRT SPOR'dan canlı yayınlanan zorlu mücadelede milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu kritik anlarda attığı iki golle Milan'ı yarı finale taşıdı.

Karşılaşmada son dakikalara 2-1 geride giren Milan'da milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu 90+1'de attığı golle maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma bölümünün ilk devresinde eşitlik bozulmadı: 2-2.

Uzatmaların ikinci devresinde bir kez daha sahneye çıkan Çalhanoğlu, 106. dakikada attığı şahane golle takımını bu kez 3-2 üstünlüğe taşıdı.

108. dakikada ise İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic skoru tayin eden golü attı. Milan, 2-1 geriye düştüğü mücadelede Torino'yu 4-2 yendi ve yarı finale yükseldi.

Maçtan öne çıkanlar

Karşılaşmanın 12. dakikasında 1-0 geriye düşen Torino, savunmacısı Bremer'in golleriyle Milan'ı 2-1 yendi ve yarı final biletini cebine koydu. Giuseppe Meaza'da oynanan karşılaşma TRT SPOR'dan naklen yayınlandı.

Ante Rebic, sol kanattan taşıdığı topu ceza sahasında boş durumdaki Bonaventura'ya aktardı. İtalyan futbolcunun vuruşunda top ağlara gitti. Milan, bu golle 12. dakikada 1-0 öne geçti.

Torinolu Bremer, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşla Donnaruma'yı mağlup etti ve 34. dakikada takımına eşitliği getirdi: 1-1.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

65. dakikada İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic, Piatek'in yerine oyuna dahil oldu.

Torino'nun savunmacısı Bremer bir kez daha sahneye çıktı. Brezilyalı futbolcu, sol kanattan yapılan ortada düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Torino bu golle deplasmanda 2-1 öne geçti.

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun son dakikalarda attığı harika golle Milan, Torino karşısında skora dengeyi getirdi: 2-2.

Maç uzatmalara gitti. Yarı final biletini alacak takım uzatmaların ardından belli olacak.

Uzatma bölümünün ilk devresinde de eşitlik bozulmadı.

San Siro'da Çalhanoğlu'nun gecesi... Kırmızı-siyahlılar, milli futbolcumuzun attığı şahane golle Torino karşısında 3-2 öne geçti.

Bu kez sahne Zlatan Ibrahimovic'in... Kırmızı-siyahlılar, İsveçli yıldızın 108. dakikada ceza sahası içinde yaptığı şık vuruşla Torino karşısında skoru 4-2'ye getirdi.

Milan, normal sürenin son dakikalarına 2-1 geride girdiği mücadeleden Hakan Çalhanoğlu(2) ve Ibrahimovic'in attığı gollerle 4-2 galip ayrıldı ve yarı final biletini aldı.

Milan, çeyrek finalde Roma'yı eleyen Juventus ile eşleşti.

Kaynak: TRT SPOR

 
➡
Milan: Donnarumma, Conti, Kjaer, Romagnoli, Hernandez, Castillejo, Bennacer, Krunic, Bonaventura, Rebic, Piatek
 
➡
Torino: Sirigu, Izzo, Nkoulou, Bremer, De Silvestri, Rincon, Lukic, Aina, Verdi, Berenguer, Belotti
Sıradaki Haber
Sala unutulmadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz