Futbol

CAS, UEFA'nın kararını bozdu

20 Temmuz 2018 Cuma 13:24 - Son Güncelleme 20 Temmuz 2018 Cuma 15:06

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), İtalya temsilcisi Milan'a UEFA tarafından verilen Avrupa kupalarından bir sezonluk men cezasını kaldırdı.

CAS'ın bu kararı, düşük de olsa Avrupa'ya gidememe ihtimali bulunan ve dosyası UEFA'da yeniden görülen Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını daha da kolaylaştırıyor. 

Serie A devi Milan'ın yöneticileri, UEFA'ya yaptığı savunmada Galatasaray'ı örnek göstererek itiraz etmişti. Ardından UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu, Galatasaray ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasını yeniden inceleme kararı almıştı..

CAS'tan yapılan açıklamada, Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmesi gerekçesiyle UEFA kulüp müsabakalarından bir sezonluğuna men edilen Milan'ın, cezasına yaptığı itirazın kabul edildiği belirtildi.

Cezanın kaldırılmasının ardından İtalya temsilcisi, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

UEFA, geçen ay yaptığı açıklamada, Finansal Fair Play ve lisans kurallarını yerine getirmediği gerekçesiyle İtalyan temsilcisine "2 sezon içinde UEFA kulüp müsabakalarına katılması halinde bir sezon men" cezası vermişti.

Sıradaki Haber
Emre Mor'dan Galatasaray açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz