Futbol

Cengiz iddialı: "Kiev'de biz olacağız"

23 Nisan 2018 Pazartesi 11:53 - Son Güncelleme 23 Nisan 2018 Pazartesi 17:48

Roma'da forma giyen Cengiz Ünder, başarılı performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. Milli futbolcu, İtalya'nın önemli gazetelerinden Corriere dello Sport'a verdiği özel demeçte, Şampiyonlar Ligi'nde finale gitmeyi çok istediklerinin altını çizdi.

Cengiz Ünder, İtalya'da manşetlerde yer almaya devam ediyor. Dünyanın sayılı liglerinden biri olan Serie A'da mücadele eden milli futbolcu, önemli spor gazetelerinden Corriere dello Sport’a özel bir röportaj verdi.

Genç yaşına rağmen en büyük hedefine ulaştığını ama bununla yetinmeyeceğini söyleyen Cengiz, Roma'da çok mutlu olduğunun altını çizdi.

Milli futbolcu, "Teknik ekip ve takım arkadaşlarımın önerileriyle iyi oynamaya başladım. Sahada kendimi çok iyi hissediyorum. Amacım Avrupa'nın en iyi kulüplerinde ülkemi temsil etmek. Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacağımıza inanıyorum. Kiev'de biz olacağız" açıklamalarında bulundu.

Salah yanıtı

Roma'nın Muhammed Salah yerine kendisini seçtiği hatırlatılan milli futbolcu, Roma'nın önemli bir futbolcu yerine kendisini seçtiği için gurur duyduğunu dile getirdi. O seviyede bir oyuncunun yerini aldığı için kendisinden beklentilerin oldukça yüksek olduğunu anlatan Ünder, ocak ayından bu yana sahadaki değerini göstermeye başladığını belirtti. Genç futbolcu, "Liverpool için Salah çok önemli bir oyuncu. Geçen sezon da büyük işler başardı" dedi.

Cengiz Ünder, Türkiye'deki taraftarlardan da övgüyle bahsetti.

"Herkesin benimle gurur duymasını istiyorum"

"Bugün çok önemli Türk futbolcular arasında yer aldığının farkında mısın?" sorusuna 20 yaşındaki futbolcu, "Amacım Avrupa'nın en iyi takımlarından birinde oynamak ve ülkemi temsil etmek, tıpkı Milan'da oynayan Hakan Çalhanoğlu, Eventon'da forma giyen Cenk Tosun gibi. Avrupa'da oynayan birçok başarılı Türk futbolcu var ve ben de onlardan biriyim. Her zaman daha çok çalışarak en iyisi olmak istedim. Herkesin benimle gurur duymasını istiyorum, ülkemi mümkün olan en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim." yanıtını verdi.

Transfer iddiasına yanıt: "Şimdi başka bir lige gitmek delilik olur"

Roma'ya geldiği ilk gün heyecandan uyuyamadığını söyleyen Cengiz, İngiltere'ye transfer olacağı iddialarına da yanıt verdi.

Başarılı futbolcu, "Roma ile 5 yıllık sözleşmem bulunuyor. Burada olduğum için çok mutluyum. Şimdi başka bir lige gitmek delilik olur" ifadelerini kullandı.  

Sıradaki Haber
İngiltere'de yılın futbolcusu Salah
Yükleniyor lütfen bekleyiniz